3/5/16

Dijous 5 de maig a les 19,30h al Ccívic St. Joan, documental Tierralismo d'Alejandro Ramírez Anderson. Acte organitzat per Casal d'Amistat Cuba Garraf i Transició VNG/ECOL3VNG (Projecte Turuta)

En els anys 90 la realitat cubana, coneguda com a Període especial va viure un gran davallada econòmica que va conduir a la necessitat d'aprofitar tot l'espai disponible en la producció d'aliments. A l'Havana, va sorgir una iniciativa d'agricultura urbana que ha despertat interès internacional: l'Organopónico Vivero Alamar. El film ens mostra el funcionament i resultats assolits per aquesta cooperativa fundada el 1997 que en les condicions econòmiques cubanes actuals, ofereix un model de seguretat alimentària i de desenvolupament sostenible.
Una iniciativa eficient enfocada en el benestar dels treballadors, la cura de la terra i la contribució a la comunitat; demostrant, a més, la possibilitat de conjugar rendiment econòmic i justícia social.


En acabar el documental farem un col·loqui obert entre els participants i un pica-pica compartit i festiu per celebrar el 5è aniversari de l'Associació ECOL3VNG (creada el 7 de maig de 2011)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada