18/7/16

Fructífera trobada del II Tastets d'horts a la Masia Nova

Prop de 30 persones van assistir dissabte 16 de juliol a la segona trobada Tastets d'horts que convocaven conjuntament la Regidoria de Medi ambient de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú i l'Associació ECOL3VNGTècnics de Medi ambient van donat la benvinguda als assistents i els van animar a crear xarxa de cooperació per tal d'intercanviar de forma permanent experiències i coneixements. En aquest sentit, es van recollir les dades de contacte dels presents per crear la xarxa.

Es va començar la jornada fent una roda de presentació entre els assistents i l'explicació dels projectes en els que estan participant. Es va compartir vivències sobre la seva activitat en el conreu d'horts tant, a nivell col·lectiu, com particular i de com funcionen els diversos treballs que estan realitzant.


L'Associació de familiars i afectats per malaltia mental del Garraf  (AFAMMG) va fer de magnífica anfritiona, acollint la trobada en les instal·lacions de la Masia Nova -cedida per l'Ajuntament- on porten a terme el seu projecte d'horts teràpeutics. La presidenta i membres de la junta, juntament amb el formador i responsable del projecte d'hort que estan duent a terme, van fer una visita guiada del recinte i als horts. També van explicar els grans beneficis que aquesta activitat els hi està aportant als seus associats i associades, de forma que en l'actualitat ha esdevingut el principal projecte de l'associació, assolint el mes passat, dos anys d'existència.

Finalment, sota la bonica glorieta que té l'espai exterior de la masia, es va realitzar un mercat d'intercanvi de productes. Les persones assistents van poder endur-se: ametlles, pebrots, carbassons, mongetes tendres, tomàquets, cebes.... tot aconseguit amb moneda social local,  la turuta.
Es va establir un espai de canvi d'euros a turutes per aquelles persones que no són sòcies d'ECOL3VNG i no tenen turutes amb els que realitzar els intercanvis.
Mercat de productes. Autor: Mike
D'aquesta forma es van recollir 17,50 euros que es destinaran a l'economat social de la nostra ciutat. Amb turutes es van produir transaccions per valor de 48 unitats.
Explicació dels horts. Autor: Mike
La trobada va acabar a les 13,30h amb una foto de grup i amb la percepció unàmim d'haver estat una agradable ocasió per compartir i difondre l'esperit de la necessitat d'acostar-nos cada vegada més al contacte directe amb la natura i treballar per assolir fites tan necessàries com la soberania alimentària dels nostres pobles i ciutats.
Foto de família. Autor: Mike

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada