21/10/16

La Fira d'economia solidària de Catalunya dóna un nou impuls a les monedes socials catalanes i acceptarà, entre d'altres, turutes

Durant l’edició d’aquest any de la Fira d’Economia Solidària, com en les anteriors, les persones visitants podran fer compres als diferents expositors mitjançant ecosols, la moneda de la Xarxa d’Economia Solidària (XES). Enguany, però, hi ha una novetat molt important: per primera vegada, els usuaris de diferents xarxes existents a diversos indrets de Catalunya podran comprar directament amb la seva moneda social. 
Això és possible gràcies a la feina que ha estat duent a terme l’Espai de Coordinació de Monedes Socials de Catalunya, des que es va posar en marxa fa gairebé un any a la primera Trobada de Monedes Socials, que es va celebrar en el marc de la FESC 2015 i en el que està participant activament membres del Projecte turuta.
Actualment, les monedes que formen part d’aquest espai són la turuta de Vilanova i la Geltrú (Associació Ecol3VNG), l’hora de l’Ecoxarxa del Bages, l’eco de la Xarxa Eco de Tarragona i la Cooperativa Integral Catalana (eco) i l’ecosol de la Xarxa d’Economia Solidària.
L’objectiu principal és avançar en la coordinació i la interrelació de les diferents xarxes, de manera que, a través d’uns protocols comuns, les usuàries puguin intercanviar productes i serveis més enllà de la seva pròpia xarxa local.  
Així, l’ús de la moneda social pren un nou impuls com a eina de construcció del mercat social i de transformació de les relacions econòmiques entre les persones.  Alhora, es plantegen nous reptes i, sobretot, noves oportunitats, d’ampliar i fer créixer la xarxa perquè cada vegada més gent pugui satisfer més necessitats d’una manera més justa i sostenible posant les persones- i no el lucre i els beneficis- al centre.
*Article publicat per la Sectorial de Monedes Socials a l’INFOXes del maig de 2016. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada