27/11/16

Es crea la Plataforma pels camins escolars VNG - Ciutat educadora

11 AMPAS d'escoles de Vilanova i la Geltrú formades per pares i mares d'alumnes, han creat la Plataforma per promoure i crear camins escolars entesos com a itineraris d’anada i tornada a l’escola segurs, acollidors i formatius i dissenyats entre els recorreguts més utilitzats per famílies i alumnes. 

Amb la seva creació és vol fomentar l’autonomia 
dels alumnes, ésser una expansió del projecte educatiu que promocioni els hàbits saludables i la mobilitat sostenible, i sensibilitzi sobre convivència i integració, impulsant a la vegada l’accessibilitat dels equipaments per a tothom. Educació vial, convivència, seguretat compartida, recuperació dels espais públics pels infants i joves, i promoció de la salut, són aspectes claus dels camins escolars.  
En la 4a. AMO (Assemblea municipal oberta) celebrada el dissabte 26 de novembre a Neàpolis (espai de participació ciutadana que permet a les entitats i als veïns i veïnes de Vilanova i la Geltrú presentar propostes de millora per la ciutat, debatre-les i finalment votar-les el dia de l'assemblea), la Plataforma ha volgut visualitzar els seus objectius presentant una proposta anomenada Camins escolars: promovem espais públics per a infants i joves. Va ser aprovada per unanimitat dels assistents participants a l'assemblea.
També han creat una pàgina de facebook per donar a conèixer les seves activitats entorn a l'objectiu d'impulsar el projecte conjunt de camins escolars segurs, educatius i sostenibles, a la nostra ciutat. En definitiva, transitar cap un nou model d'itineraris escolars.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada