30/12/16

L'Associació ECOL3VNG celebra la trobada festiva d'acabament d'any


El dijous 29 de desembre al Centre cívic La Sardana l'Associació ECOL3VNG, impulsora del Projecte turuta,  va celebrar la trobada festiva de tancament d'activitat de l'any. 
En aquesta ocasió es va visionar el documental Demain (Mañana) que, partint de la notícia sobre la publicació d'un estudi que anuncia  la possible desaparició de part de la Humanitat pel 2100, un grup d'amics es proposen, començar una pròpia investigació en deu països per esbrinar què és el està succeint que podria estar provocant aquesta futura catàstrofe i, sobretot, com poder evitar-ho. Durant el seu viatge van coneixet a persones pioneres que han reinventat l'agricultura, l'energia, l'economia, la democràcia i l'educació. Projectes i activitats específics, positius, que ja estan en marxa en alguns llocs dels planeta i, mostrant com són i com es porten a terme aquestes iniciatives, es dislumbra com pot ser el món de demà.
Aquest film ha obtingut el Premi Cèsar al millor documental 2015 a França. Va agradar molt als presents, que en acabar, van establir un petit col·loqui sobre el contingut.
Seguidament i, com és habitual, es va compartir un pica pica aportat per tothom i es va procedir a decidir la turuta de l'any 2016. La guanyadora de l'any 2015, Núria Gonzalvo,  va donar l'alternància a la nova guanyadora, Carme Dastis.
La vetllada va estar amenitzada per bona música i cançons a càrrec de diversos turutaires i amb la sorpresa d'una improvitzada interpretació d'un monòleg sobre el tema de trista actualitat dels refugiats a càrrec de Pepa Castelló.
La Núria Gonzàlvo també va proporcionar informació sobre la campanya Casa nostra, casa vostra, presentada el dimecres 28 de desembre a la nostra ciutat, consistent en la sensibilització per a que Catalunya sigui terra d'acollida de persones refugiades que contempla diverses formes de poder ajudar i la promou la signatura d'un Manifest per presentar al Parlament de Catalunya.
Durant la vetllada es van recollir signatures a favor d'aquest manifest.
Un brindis per aquest any que està a punt d'acabar i, amb el desig d'un nou any,  ple d'energia per seguir construint els canvis que volem veure i viure, va presidir la vetllada festiva.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada