28/1/18

El Cor de la Turuta ofereix un recital musical, obert i participatiu, dedicat a Pete Seeger en el quart aniversari de la seva mort

El diumenge 28 de gener, quart aniversari de la mort de Pete Seeger  (3 de maig de 1918 - 27 de gener de 2014) al Centre cívic Sant Joan el Cor de la Turuta, de l'entitat ECOL3VNG ha organitzat una cantada popular a la que han assistit quasi 50 persones. Al començament de la sessió s'ha posat a disposició del públic un cançoner que recollia un seguit de cançons emblemàtiques, elaborat per Ton Dalmau, seguidor del cantautor nordamericà des de la seva joventut.




Els i les asssitents han pogut cantar plegats les cançons que el Cor ha anat tocant i cantant, composat en aquesta ocasió, a la part musical i vocal per: Ton Dalmau, Bernat Manzano, Jordi Griera, Juan Guinovart i Berni, acompanyats de reforç vocal per: Maria del Mar Fernández, Júlia Gonzalez, Blanca Hernández i Carme Dastis, amb la col·laboració de Mike Alentorn (part gràfica).
Ramon Nadal explicant els actes organitzats
a Reus en record de Pete Seeger
A l'acte han assistit, Ramon Nadal, estudiós i especialista de Seeger, i Artur Nadal, músic. Ramon Nadal és un dels organitzadors dels actes que la ciutat de Reus, seu de la recent creada, Associació d'Amics de Pete Seeger, realitzarà el 17 i 18 de febrer, sota la denominació de Pete Seeger, el poder transformador de la cançó. El Cor de la Turuta l'ha convidat a explicar la programació reusenca de la que destaca una exposició, que se inaugurarà el 8 de febrer i es podrà visitar fins el 12 de març i  que recull la trajectòria de Pete Seeger  i presenta la seva biografia, les idees i la seva personalitat. Respecte a la música, la faceta de compositor, les influències i el seu paper de divulgador. En l’àmbit del compromís es destaca el treball amb els infants, els drets civils, el pacifisme, ecologia i sindicalisme, i altres aspectes d’aquest personatge tan polifacètic. També recull el seu pas per Catalunya en diverses ocasions i actuacions. L’exposició és una iniciativa de l’Associació Cultural “Amics de Pete Seeger”, que es presenta amb aquesta mostra a la societat amb la finalitat de rescatar la figura del personatge, divulgar la vigència i universalitat dels seus valors humans i les cançons, amb el seu poder transformador.
El vilanoví Ton Dalmau ha estat convidat a participar i el dissabte 17 defebrer de 16 a 19 h,. farà un taller de banjo compartir amb Artur Nadal de guitarra de 6 i 12 cordes, sota la nominació de Els intruments de Pete Seeger.

Resum del concert al facebook de Mike Alentorn, autor del reportatge: 

Més informació dels actes a Reus: 
Programació Febrer Brevarium Teatre: 
http://braviumteatre.com/wp-content/uploads/2018/01/AGENDAFEBRER2018-1.pdf
Bloc Rapsòdia:
http://august-rapsodia.blogspot.com.es/2018/01/pete-seeger-sempre-pete-seeger_16.htm
Cartell del programa oganitzat per Amics de Pete Seeger a Reus

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada