22/1/18

Valls ha acollit del 19 al 21 de gener, la Trobada ibèrica de Ciutats en Transició, organitzada per la Red de Transición i en la que han participat diverses iniciatives, entre elles VNG


La Red de Transición-RedT,  és un projecte sense ànim de lucre composat per un grup divers de persones que treballa per visibilitzar i dinamitzar el moviment de transició a l'Estat Espanyol, així com donar suport a les iniciatives locals i connectar-les entre si. Amb la xarxa Internacional de Transició RedT és part de Transition Network, el moviment internacional de Transició que s'organitza a cada país mitjançant una xarxa formada per les iniciatives locals i un eix vertebrador.

El cap de setmana de dissabte 20 i diumenge 21 de gener a Valls (Tarragona), previ acolliment ja el divendres 19, s'ha celebrat una trobada estratègica d'iniciatives de transició, coorganitzada per la REd de Transición amb el suport de les iniciatives locals de Valls en transició i Jaén en transició. Una trobada en la que han participat membres d'Iniciatives de la zona centre (Segòvia i Madrid), País Basc, Andalusia i Catalunya.

La jornada va començar el matí de dissabte a la Casa de Cultura de Valls i la resta s'ha desenvolupt a l'espai Can Pipirimosca, una granja ecològica, conduïda per Pere Vidal, on l'agricultura, lluny de ser l'objectiu principal, és el mitjà que permet l'organització d'activitats culturals i associatives. Totes les activitats de treball grupal han estat excel·lentment dinamitzades pel facilitador David Villota.
A finals del 2005 es va crear l'Associació pel Desenvolupament Local i Alternatiu (Adela) la qual gestiona Can Pipirimosca. Les activitats es difonen mitjançant la web de l'associació: http://adela.mundoalternativo.org








Durant la trobada s'han treballat qüestions estratègiques del moviment de transició, com col·laborar i avançar i el paper de RedT, així com aprofundir en el coneixement mútu de totes les iniciatives allà reunides. Tot això mitjançant dinàmiques divertides, amenes i molt viviencials, compartint reflexions, àpats, música i emocions...
Les ciutats participants en la trobada han estat:
Valls en Transició, Cardedeu en Transició,ButrOi Bizirik en Transición, BBT (Mungia, Biskaia), Segovia en Transición,  Jaén en Transición, La Ecoaldea UCM (Universidad Complutense de Madrid), Granollers en Transició - GenT , Reus en Transició i Transició VNG representada per Carme Dastis i Ton Dalmau, membres del moviment a Vilanova i la Geltrú.









Transcrivim la crònica que des de la Xarxa de Transició ha fet sobre el cap de setmana en la seva pàgina de facebook: https://www.facebook.com/RedTransicionEspana/posts/861534744026353
"Desde Red de Transición compartimos algunas imágenes y breves y comentarios sobre el encuentro estratégico de iniciativas de transición que se celebró en Valls (Tarragona), este fin de semana (19-21 de enero 2017).
El movimiento de transición está bien vivo como mostró este encuentro. Mucha conexión y apoyo entre los presentes. Intensidad, diversidad, buenos momentos, muchas preguntas y algunas respuestas sobre cómo seguir este proceso de cambio y como colaborar. Mayor conocimiento sobre el estado del movimiento en el Estado español, con la presentación de los primeros resultados del estudio que RedT está realizando, y lo compartido por todas las iniciativas presentes. En definitiva otro pasito en esta carrera de largo recorrido.
Un placer ver que el esfuerzo puesto para la organización de este encuentro ha dado sus frutos. Gracias a todas las que lo habéis hecho posible, a las compañeras de Red de Transición (www.reddetransicion.org) (Ana Huertas, Juan del Río, Mario Chaparro, Jorge Carrasco, Lisa Cassanet,...).
A Pere Vidal, Can Pipirimosca por el espacio y a Salvador Garrido Soler y Marcos Rivero por participar en la organización. A David Villota por el buen trabajo de facilitación. A todas las iniciativas y personas venidas de tantos lugares por traer su sabiduría y energía y compartir sus experiencias para que podamos construir juntas (Valls, Granollers, Cardedeu, Vilanova, Reus, Butroi, Jaén, Segovia, UCM Madrid). Y a todas las iniciativas que no pudieron venir pero que estuvieron bien presentes en esta visión colectiva de Red y movimiento que estamos creando. Vamos lentos porque vamos lejos"

Crònica de la Jornada publicada a posteriori en el web Red de transición.org:
http://www.reddetransicion.org/cronica-del-encuentro-de-iniciativas-de-transicion-2018/

Més imatges a Álbum de fotografies elaborat per Adela-Associació pel Desenvolupament local i altgernatiu 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada