15/2/18

Arran de mar: exposició espais naturals protegits de la costa del Garraf al CRIA

El Consorci dels Colls i Miralpeix - Costa del Garraf ha organitzat l'exposició amb la idea que sigui itinerant i convidant a fer una nova mirada als diversos espais naturals de l'itinerari que proposen, a la vegada que a  contribuir a la seva protecció i conservació. Aquests espais han esgat declarats Llocs d'importància comunitària (LIC), zona d'especial protecció per a les aus (ZEPA) i Xarxa Natura 2000.
Es caracteritzen perquè en 26 km de costa, passant per Cubelles, Vilanova i la Geltrú, Sant Pere de Ribes i Sitges, es troba una gran varietat d'espais naturals, d'alt valor ambiental. 

Són espais rics i diversos en patrimoni natural i històric: espais forestals amb garrigues, brolles, pinedes, matollars; amb un patrimoni geològic de costa abrupta amb platges, cales, coves, esquerdes, falles, penya-segats, dunes i canyissars, zones deltaiques i fluvials. També espais agrícoles de vinyes i conreus, camins de ronda i ramader, senders i grans recorreguts, ermites, restes i castells, coves amb restes prehistòrics. I el mar Mediterrani amb fons marins singulars d'elevat interès i riquesa pesquera.

L'exposició consta de 8 plafons: 1- Costa del Garraf 2- Colls i Miralpeix 3- Riera de Ribes 4-Platja llarga de VNG 5- Desebocadura del Foix (Cubelles) 6- Fauna 7- Flora i 8- Espai marí.

Les precioses fotografies de l'exposició són del fotògraf vilanoví Mike Alentorn.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada