26/7/18

El moviment Transició VNG celebra el seu 9è aniversari el 25 de juliol

El 25 de juliol de 2009 un grup de ciutadania vilanovina va decidir posar en marxa el moviment de Transició VNG, inspirat en les iniciatives Transition town que van tenir el seu orígen a Anglaterra i s'han estès per molts indrets del planeta. A Vilanova i la Geltrú, cada 25 de juliol es fa una convocatòria oberta per celebrar aquest fet i recodar que la Transició a noves formes de fer i viure, és un camí de llarg recorregut i de forma permanent. 
Enguany s'ha realitzat el dimecres 25,  en el Molí de Mar la trobada festiva que ha tingut dues parts: una primera en la que es van explicar diverses experiències de transformació i canvi, dutes a terme per ciutadania activa: primer es va passar un breu vídeo que explica la tranformació de l'espai Tamera situat al sud de Portugal. Un projecte singular que es va iniciar el 1978 a Alemanya i el 1995 a Portugal, com un centre d'investigació per a la Pau i Biotop de sanació, co-fundat per Dieter Duhm. Actualment acull a 180 persones que viuen en comunitat, treballant per assolir
una descentralització del món capitalista i crear una noves formes de vida, respectuoses amb la natura, el medi ambient i la convivencia pacífica: Vídeo sobre Tamera que es va visionar.
Seguidament, Mike Alentorn, va explicar el projecte ciutadà vilanoví dut a terme per la Plataforma Salvem l'Ortoll que, des de 2011, estàn recuperant i transformant l'espai natural del Camí de Sant Gervasi i el Turó de la Sèu a la nostra ciutat. Va fer un breu recorregut de la història dels treballs assolits i també va passar un audivisual elaborat per ell, sobre aquest espai natural. 
També en aquesta ocasió, s'ha comptat amb un convidat especial, el Pere Vidal, de Can Pipirimosca, i co-iniciador del moviment Valls en Transició i d'Increïble comestible Valls, acompoanyat de l'Anaïs, co-iniciador del moviment ciutadà Increïble comestible Cerdanyola, ens van explicar els projectes que estan impulsant en les seves ciutats i van compartir amb els present una roda de presentacions.
Per acabar, una estona de menjar i beure compartit i música i danses, amb la participació de tothom. Un nou aniversari per celebrar que l'esperit de transitar col·lectivament vers el canvi està viu i continua treballant per assolir una societat més justa, sostenible i pacífica.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada