1/7/18

Interessant conferència d'Alfonso Galiana, president d'Auroville Internacional Espanya sobre la ciutat universal d'Auroville a l'India

El dissabte 30 de juny, amb una assistència de 42 persones, Alfonso Galiana, va oferir una amena i interessant conferència sobre la ciutat d'Auroville, única al món i que enguany celebra el 50è aniversari de la seva creació el 1968 de la mà de Mirra Alfassa, coneguda per "Mare" i deixeble de Aurobindo 
El motiu de la seva creació va ser la cerca "d'un  lloc amb una vida de la comunitat internacional, on homes i dones puguin aprendre a viure en pau i harmonia, més enllà de totes les creences, opinions polítiques i nacionalitats."

El president d'Auroville Internacional Espanya  va començar la conferència llegint l'anomenada Carta d'Auroville, que va escriure la seva fundadora i estableix les bases per a la seva creació i inspiració de desenvolupament.
Seguidament, va oferir una visió integral de la ciutat i del seu funcionament, tractant diversos àmbits com l'administració, els sistemes d'autorganització i participació dels 3.000 habitants actuals de la ciutat, l'economia,  l'educació, la sanitat, els espais comuns, etc.  fent una valoració de la seva evolució, des de la seva creació fins l'actualitat, any de celebració de 50 anys d'existència.  

L'acte va ser presentat per Iolanda de la Hera, promotora de l'activitat i sòcia d'ECOL3VNGentitat que li ha donat suport i, va comptar també amb la participació d'Angel Agüeras, també soci de la mateixa entitatque va explicar al públic assistent, com a element informatiu introductori, les seves impressions que conservava escrites en forma de diari de viatge, de la seva breu estada d'un dia a Auroville, en qualitat de visitant a l'any 1997. Entre les persones assistents es va produir un torn de preguntes al ponent. 

Alfonso Galiana va convidar als presents a conèixer de primera mà Auroville visitant la ciutat i experimentant la vivència de viure-hi un temps, la millor forma de poder saber què és i representa Auroville en el món.
El contingut de la conferència no va deixar indiferent a ningú i les persones assistents es van mostrar molt satisfetes, agraint al ponent l'interessant contingut exposat i la forma amena de fer-ho.
Sobre l'entitat que presideix el conferenciant, Auroville Internacional Espanya, amb seu social a Pamplona, en el seu web expressen: 
"Desde finales de los años 80, un pequeño grupo de personas enamoradas de Auroville y de sus ideales trabajamos en nuestros ratos libres para dar a conocer esos ideales y compartir la experiencia que hemos vivido en la Ciudad de la Aurora.
La mayoría somos personas que han vivido o visitado Auroville alguna vez y, para que nuestra labor resulte más eficaz, nos parece indispensable hacerlo desde una plataforma colectiva y legalmente establecida. Así surge la asociación Auroville Internacional España, abreviadamente AVI España.
Somos una asociación pequeña en número de socios y nuestro crecimiento se ve a menudo menguado, pues muchos de nuestros asociados dejan de serlo para irse a vivir a Auroville"
Més informació sobfre Auroville:
https://es.wikipedia.org/wiki/Auroville
http://auroville.es/
Imatges sobre Auroville

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada