28/10/18

La Plataforma pels Camins Escolars VNG compleix dos anys

La Plataforma pels Camins Escolars VNG Ciutat Educadora  neix de la inquietud d'un grup de famílies de Vilanova i la Geltrú, preocupades per la seguretat en els itineraris a les escoles, i conscienciades del potencial educador de la ciutat. En el seu web es presenten així: 

"A partir de l'observació del que és concret, l'espai públic, plantegem una reflexió més profunda sobre el model de ciutat necessari per a l'educació en valors com la convivència, la integració i el respecte envers totes les persones i el medi ambient, alhora,que motivem a l'empoderament veïnal i la participació activa de tota la ciutadania en la construcció d'una ciutat per a totes i tots. Tenim el convenciment que, en paraules del pedagog Francesco Tonucci, "una ciutat millor pels infants, és una ciutat millor per a totes les persones".No som una associació, no tenim una estructura fixa, no rebem subvencions ni patrocinis. Només som persones organitzades i unides per la il·lusió d'un projecte comú".
Des de la seva aparició han tingut una gran activitat i destacades accions com: l'elaboració dels dossiers de camins escolars; Trobades de Joc al carrer; Bicicletades; Conferències i tallers;  Jornada "Pic i pala"; Taules informatives a les escoles i assembles obertes. Una intensa activitat per impulsar, sensibilitzar, col·laborar, proposar i denunciar tot allò que afecta a la construcció d'una ciutat més harmònica i segura en la seva mobilitat i valors de convivència. 
En aquest sentit, destaquen dues propostes informatives de rellevància: 
EL MAPA
Han preparat un plànol de la ciutat que inclou totes les peticions de millora que les escoles van registrar ara farà dos anys als seus dossiers de camins escolars, i que servirà com a eina de seguiment per conèixer quins avenços s'han fet en aquest temps. 
Les escoles i AMPA/AFA seran contactades individualment per tal de conèixer com està la situació, mantenir el mapa actualitzat, i tenir clar quines es consideren que són les prioritats per millorar la seguretat i la sostenibilitat en els accessos als centres:
 https://jennymunozn.carto.com/builder/7ab123d0-6948-402a-8962-62a931073d4e/embed
2 EL WEB
Estrenen pàgina web!! que ofereix d'una forma atractiva i instructiva la informació i els documents que han anat recopilant durant el seu camí. Es pot consultar apartats com: qui som, què fem, un recull de premsa i documents útils, com ara els dossiers de les escoles, normatives i dossiers tècnics. 

També es pot trobar informació a 
Facebook: 
https://www.facebook.com/caminsescolarsvng/
Presentació de la Plataforma: 
https://prezi.com/pe4w_mlhqqgw/camins-escolars-ciutat-educadora/?utm_campaign=share&utm_medium=copy

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada