18/11/18

Xerrada de Miquel Ángel Gargallo, Les Criptomonedes, les monedes socials i la Turuta, a la Casa Olivella


L'assessor fiscal i d'empreses i també soci d'Ecol3vng, Miquel Àngel Gargallo, directiu de Grup de Gestió fiscal a Vilanova i la Geltrú, ha ofert una xerrada el 12 de novembre sobre la fiscalitat de la turuta, donat que aquest aspecte es considera de gran rellevància. 

Sota el títol, Les Criptomonedes, les monedes socials i la Turuta, va oferir una completa sessió informativa que va provocar diverses intervencions i preguntes del públic assistent.

El sorgiment i creixement de múltiples monedes en els darrers anys:  socials, locals, complementàries, criptomonedes.... està produint que aquest fenomen sigui cada vegada més conegut i qüestions relacionades amb la seva legalitat i fiscalitat, són uns dels que més preocupen. 

Les principals conclusions de la seva exposició van ser: 

1- Operar en turutes comptablement /fiscalment es pot fer? Sí, és una moneda funcional amb canvi de tipus fix.
2- Hi ha opacitat en les transaccions?: No, hi ha una traçabilitat de cobraments i pagaments com qualsevol transacció i per tant és una activitat transparent que busca els seus objectius. L'empresa del programa informàtic Cyclos, es la Fundació STRO i ens el cedeix com associació sense ànim de lucre compensant-nos participant en la seva traducció al català, aquest aplicatiu financer amb  pagament mitjançant telèfon mòbil és troba a plataformes bancaries reals a la resta del món.
3- El saldos s’hauran de declarar per l’associació segon l’avantprojecte de llei contra el frau   fiscal 24/10/2018.
4- Es poden liquidar impostos i fer models IRPF, liquidar IVA amb TURUTES? Si sempre que es tradueixin a moneda fiscal d’aplicació: Euro.


5- Ens  hem de preocupar per a l’ús de La TURUTA comercialment per temes fiscals?No, l’ús de La Turuta no te  cap problema com moneda alternativa (funcional) local amb un objectiu social que vol promoure el comerç de proximitat i l’intercanvi de temps (serveis) per productes, això si ens fan les declaracions fiscal corresponents. La traçabilitat és total, transparent i controlada informàticament i no existeix cap incertesa (ni variabilitat) amb el bescanvi amb euros.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada