13/4/19

Es presenta el Projecte Edificis Positius impulsat per la cooperativa TSR - Territori Socialment Responsable de la mà de l'Associació ECOL3VNG a Can Pahissa


A Can Pahissa, que ha reobert a primers d'any les seves portes de nou acollint la Regidoria de Medi Ambient de l'Ajuntament i la creació del Centre per a la Resiliència i la Sosteniblitat, s'ha organitzat, de la mà de l'Associació ECOL3VNG, impulsora del Projecte Turuta, moneda social local de Vilanova i la Geltrú, el primer  acte públic amb continguts en sintonia amb els objectius del Centre de Resiliència: una xerrada dedicada a difondre i explicar el Projecte Edificis positius que impulsa la cooperativa sense ànim de lucre TSR Territoris Socialment Responsables, de la qual n'és membre fundador, el vilanoví Josep Maria Canyelles, expert en Responsabilitat Social de les Empreses i Organitzacions. 
Exerceix de consultor d'empresa, promotor d'iniciatives i promotor del think tank Responsabilitat Global, soci de Vector 5 · Excel·lència i Sostenibilitat,i promotor de collaboratio, iniciativa per a promoure Territoris Socialment Responsables.

Vint-i-tres persones van poder escoltar i, posteriorment participar en un debat sobre el tema, el novedós projecte que Josep Maria Canyelles i Sònia Lozano, membres de la cooperativa TSR, creada per fomentar territoris socialment responsables i el seu desenvolupament sostenible,  van exposar sobre  la innovadora iniciativa Edificis Positius, que vol abordar el canvi social a partir de focalitzar la mirada en el concepte de bon veinatge i en tot allò, material o inmaterial, que es pot portar a termes des dels edificis i les pesones que hi conviuen, que és la majoria de la població mundial.

Edificis Positius pretén contribuir a crear un entorn de consciència postiva al voltant dels edificis residencials, abordant activament el repte que suposa la convivència en un marc de propietat horitzontal i creant les condicions per a que els edificis i les comunitats de veïnat i propietat siguin part de la solució als reptes socials, ambientals i econòmics que afronta la societat. Així els veïns i veïnes dels edificis d'habitatges esdevendrien Veí Positiu i Veïna Positiva per convertir els seus edificis en Edificis Positius.

Desprès d'aquesta primera presentació, s'organitzarà un Taller d'apodarament d'Edificis Positius, entès com a complement del desenvolupament del projecte que té com a finalitats principals, comtribuir a un canvi de consiciència i dotar d'eines a les persones per aconseguir que esdevinguin actos del canvi. 
El taller té com a objectius: 
  1. Visualitzar la importància i el poder que té un edifici i una comunitat com a agent de canvi
  2. Pensar què es pot aportar al nostre edifici i, a la nostra llar, donant eines i recursos necessaris per a aconseguir-ho
  3. Crear dinàmiques creatives per abordar problemes comuns i trobar solucions.
El taller es farà el dilluns 13 de maig a Can Pahissa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada