La nova proposta del Mercat Noucentista de Vilanova i la Geltrú va tenir una gran acollida per part del públic local, que va gaudir de l'ampliació d'espais i continguts a la plaça de les Cols, carrer del Comerç, plaça de Pau Casals i el Museu Romàntic Can Papiol.
Aquest mercat que se celebra cada any des de fa molt de temps, fins ara de la mà de l'entitat local l'Associació Festes de Sant Isidre, i enguany, organitzat per l'Ajuntament de la ciutat, per commemorar la data del 15 de maig, Sant Isidre, patró de la pagesia, sempre ha volgut posar en valor la tasca dels pagesos i pageses que conren la terra i en ofereixen amorosament els aliments que aquesta proporciona a base de dedicació i passió a la seva ancestral professió.
A part de la participació activ, de l'Associació de Sant Isidre, com ja es tradicional, però també Temps de Vi, l'Associació dels Tres Tombs de Vilanova i la Geltrú, els Mercats Municipals, a més de mostres de cistelleria, a càrrec de Montse Massana, puntes de coixí, gentilesa de l'Escola de Puntaires de la Geltrí, d'elaboració de llanes, de dones, membres de la Fundació Amics de la Gent Gran, L'empresa ARC Gestió Cultural, i els Ministrils de Vilanova, que van oferir un cercavila musical de peces tradicionals i recuperades. Tots ells es van encarregar de dinamitzar el mercat amb teatralitzacions i música; i el Museu Papiol va oferir visites guiades totalment gratuïtes.
La climatologia va acompanyar tot el matí, i només a l'hora de tancar van començar a ploure. L'afluència de públic va ser molt gran i garanteix la continuïtat de la proposta.
Al llarg de tot el matí de diumenge, es van poder comprar verdures a preus del segle passat, a més de formatges, embotits, flors, fruites, perfums, productes vegans, i tèxtil amb roba de fer farcells, entre d'altres
També hi van participar l'Associació de Sant Isidre, com ja es tradicional, però també Temps de Vi, l'Associació dels Tres Tombs de Vilanova i la Geltrú, els Mercats Municipals, a més de mostres de cistelleria, puntes de coixí, i llanes. L'empresa ARC Gestió Cultural, i els Ministrils de Vilanova, es van encarregar de dinamitzar el mercat amb teatralitzacions i música; i el Museu Papiol va oferir visites guiades totalment gratuïtes. La tallerista Núria José, va oferir una hora del conte especial, dedicat a la figura de l'Alegria Soler, pagesa vilanovina, a la que se li ha volgut retre un petit homenatge, en representació de totes les dones pageses que dediquen la seva vida a aquest ofici.
La climatologia va acompanyar tot el matí, i només a l'hora de tancar van començar a ploure. L'afluència de públic va ser molt gran i garanteix la continuïtat de la proposta.
Font: facebook Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada