4/10/19

L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú implica l'alumnat d'ESO en el projecte ‘Aquí comença el mar'

L'alumnat dels instituts Manuel de Cabanyes i Baix-a-Mar realitzaran aquest curs el projecte ‘Aquí comença el mar' en el marc de la iniciativa de Servei Comunitari per a l'alumnat d'ESO. Aquest projecte, que sorgeix d'experiències realitzades a municipis de França o Bèlgica, es durà a terme per primer cop a Catalunya, a Vilanova i la Geltrú.
El projecte ‘Aquí comença el mar' està impulsat per l'Ajuntament de VNG a través de la Regidoria de Projectes i Obres de l'Espai Urbà i l'IMET. L'objectiu final és conscienciar la ciutadania, a través del treball comunitari d'aquests joves, que els embornals de la xarxa de clavegueram no són una paperera i que qualsevol cosa que es llença a terra pot acabar contaminant el mar. El dimecres 2 d'octubre, s'ha iniciat aquesta primera fase del projecte amb 34 alumnes de l'Institut Manuel de Cabanyes que han participat en una jornada de formació pràctica impartida per tècnics de la Regidoria de Projectes i Obres i de la Companyia d'Aigües de Vilanova. Es tractava d'explicar-los qüestions com el cicle de l'aigua, la funció dels embornals i de la xarxa de clavegueram, què és un sobreeixidor i quan entra en funcionament i la capacitat dels sacs pluvials per evitar que les deixalles arribin al mar.
La visita ha començat a les portes de l'Institut Manuel de Cabanyes on s'ha parlat sobre els diferents tipus d'embornals, de bústia o amb reixes i com poden evitar que els plàstics, papers o residus arribin des del carrer directament al mar. Amb els tècnics de la companyia d'Aigües i una sistema de càmeres han pogut veure com és la xarxa de clavegueram de la ciutat, ja al torrent de Sant Joan s'han fixat en els sobreeixidors i finalment han copsat de primera mà la gran quantitat de deixalles, tovalloletes, burilles de cigarret, plàstics i altres endimaris, que recullen els sacs pluvials i per tan s'evita que acabin contaminant el mar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada