31/1/22

Entitats i col·lectius locals participen enguany en la recuperació de l'acte d'ofrena floral en memòria dels deportats als camps nazis

Un any més a Vilanova i el Garraf ha recordat i honorat als deportats als camps nazis amb la commemoració del Dia Internacional de l’Holocaust el dissabte 29 de gener. Ha comptat amb nombrosa presència de públic i amb la participació de joves dels centres educatius, de representants de les entitats i col·lectius de víctimes, familiars i alcaldesses i representants polítics dels ajuntaments de la comarca i del Consell comarcal del Garraf. Des de l'Associació Buchenwald Projecte Buchenwald i del Comité Internacional de Buchenwald, Dora y Komandos han agraït a totes les persones i entitats que ahir van participar a l'emotiu acte de commemoració en record de les víctimes de l'Holocaust a Vilanova i al Garraf.

Han intervingut també historiadors i historiadora de la comarca: Jordi MIlà, Joan Vidal, Muç Vall i Angels Parès, per recordarnos els noms dels 35 deportats de la comarca i rrepresentants de consistores com l' Ajuntament de Vilanova i la Geltrú Ajuntament de Cubelles Ajuntament de Sitges Ajuntament d'Olivella Consell Comarcal del Garraf.
Diverses entitats vilanovines han fet l'ofrena floral davant del monument que presideix la plaça, entre elles, l'associació feminista La Frontissa, Ecol3vng, impulsora del projecte de monesa social ciutadana La Turuta, Garraf per la República, Unitat contra el feixisme i el racisme, Els Bordegassos, Alma Cali... entre altres.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada