3/5/22

El Cor de la Turuta d'ECOL3VNG participa a Benifallet en un homenatge a Pete Seeger per commemorar el seu naixement



Sota el lema ENCARA PODEM CANVIAR EL MÓN s'ha organitzat un acte a Benifallet (Tarragona) el dimarts 3 de maig, data del 102 l'aniversari del naixement del cantautor nordamericà, Pete Seeger.

Un grup de músics, i ciutadans, sota l’aixopluc de l’Associació d’Amics de Pete Seeger de Catalunya, s’han posat d’acord per saludar el món des del llagut de Benifallet al riu Ebre i comunicar que continuen creient en el poder transformador de la cançó.

Aquesta trobada, per recordar Pete Seeger, cantant estatunidenc, inspirador del nou folk mundial i activista en la lluita pels drets civils, l’antibel·licisme, la defensa activa del medi ambient i convençut que amb la música i les petites actituds personals es pot canviar el món

Aquesta iniciativa va tenir una primera edició el 2019 pel centenari de Seeger. Interrompuda per les restriccions de la pandèmia, ara la intenció dels impulsors és mantenir-la com una cita anual. La trobada ha comptat amb la col·laboració de l’Ajuntament de Benifallet, el festival de cançó Barnasants i l’Associació Amics de Pete Seeger de Catalunya. Ecol3vng a través del Cor de la Turuta ha aportat una bona representació amb 19 membres, cantants i músics Una passejada-cantada, a bord d’un petit vaixell sobre el riu Ebre, evocarà el ‘Clearwater’: el veler construït per Pete Seeger i tota una comunitat de propietaris, que va protagonitzar la lluita per la descontaminació del riu Hudson.

L'acte que ha estat seguit per TV3 i televisions locals de la zona, va començar amb una passejada musical amb el llagut Benifallet i la trobada de tots els músics i activistes arribats de diversos indrets de Catalunya. Desprès d'un dinar de germanor, a partir de les 17 h es va fer una festa-concert a la mateixa vora del riu, oberta al públic en general i en especial als xiquets i xiquetes de la comunitat escolar que van participar aportant cançons. 

L’activitat  s'ha acompanyat d’un seguit d’actes paral·lels destinats a donar a conèixer la figura de Pete Seeger: una exposició, tallers de cançons i la projecció d’un documental; totes aquestes activitats tindran lloc a la Biblioteca de Benifallet. També durant la setmana abans, l’escola va treballar materials per tal de poder participar més activament en la celebració.

Una diada que ha estat molt emocinant i alegre i que ha acabat amb un altíssim grau de satisfacció per part de totes les persones partipants amb ganes de repetir l'experiència el proper any. 
 






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada