20/5/22

El Cor de la Turuta participa en els actes d'homenatge que Terrassa ret a Pete Seeger el dissabte 21 de maig

El 7 de febrer de 1971, Terrassa va vibrar en un concert de Pete Seeger, cantant americà de  música tradicional, rap i folk, al  pavelló de l’Sfèric de la Sagrada Família que, a més, va ser el primer que va fer a Catalunya i a tot l’Estat espanyol. S'ha fet la commemoració del seu

50è aniversari ara perquè va quedar posposat l’any passat per la pandèmia. L’acte l'ha organitzat un petit grup de Seegerians de Terrassa i va començar a les 11.30 hores davant del pavelló del carrer de Faraday.

L’homenatge ha aplegat actuacions d’Els Seegers, Miquel Pujadó, Marta Sala i Les Montses. Membres del Cor de la Turuta també ha participat en aquest reconeixement.
i intervencions de representants de la parròquia de la Sagrada Família i de la regidora de Cultura, Rosa Boladeras, una lectura de paraules del cantant Raimon. I, al final, es descobrirà una placa commemorativa. El grup que ha impulsat la iniciativa recorda que el concert de Pete Seeger (Nova York, 1919-2014), que va tenir lloc a les acaballes de la dictadura, va ser molt important en la mesura que el cantant i activista 
 
polític per la pau, va demostrar un cop més la solidaritat i compromís que va presidir tota la seva vida, donant els diners recaptats al represaliat i empresonat pel règim franquista. El tribut  s’emmarca en el conjunt d’altres que s’estan fent arreu del país. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada