14/12/22

Actuacions de millora i conservació a l'espai dunar protegit de la Platja Llarga de Vilanova i la Geltrú

L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú ha realitzat aquesta tardor diverses accions de millora, conservació natural i senyalització de l'ecosistema dunar i dels sorrals costaners en l'espai protegit de la Platja Llarga, amb l'objectiu de potenciar hàbitats d'interès comunitari en els ecosistemes dunars i de rereduna.

S'ha col·locat nous cartells informatius de la zona, s'han fet reposicions i millores de les tanques cinegètiques i del tancat de pal i corda, i també s'ha plantat vegetació dunar de reforç de l'ecosistema. En total s'han plantat 430 unitats de les espècies borró (ammophila arenaria), crucianel·la marítima (crucianella marítima), alorens (ononis natrix ssp ramosissima), i timó de platja (teucrium polium ssp dunense). 

Les intervencions de millora a l'espai dunar protegit (zona humida i sorral costaner) de la Platja Llarga han estat possibles gràcies a una subvenció del Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya. En la convocatòria d'ajuts per al finançament d'actuacions en els espais naturals protegits, la Generalitat ha subvencionat el 90% dels 15.225 euros que ha costat tot el projecte. Part d'aquesta subvenció prové del Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER).

Font: web municipal de VNG

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada