18/5/23

Martí Olivella, activista en cultura de pau, ofereix una xerrada-taller a la Casa del mar organitzada per ECOL3VNG sobre autodefensa no violenta

Martí Olivella i Solé és un promotor de la innovació social i del moviment de lluita no violenta. Va ser un dels fundadors del moviment per la pau a Catalunya en la dècada dels 70 quan es va formr un grup d'objectors del servei militar obligatori.

ECOL3VNG ha organitzat una xerrada-taller a càrrec d'Olivella per a que presenti el concepte conegut com a AutoDefensa Noviolenta consistent en una posada en marxa de la via ciutadana de defensa civil. 

lAutoDefensa Noviolenta, només pot ser defensiva, només és per protegir les persones, els seus drets, les institucions i el territori on viuen de qualsevol agressió. Posar les bases d'un sistema civil de defensa noviolenta és el darrer compromís de la campanya www.aturemlesguerres.cat

El contingut de la sessió informativa va resultar de gran interès perquè va incloure una participació activa per part de les persones assisitents. 

Olivella va presentar també el seu llibre AutoDefensa NoViolenta: 100 missatges i una història increïble que tracta sobre el dret i deure de defensar-nos d’una invasió o injustícia, però ho hem de fer amb intel·ligència, eficàcia i ètica. Les guerres són un crim contra la humanitat i si l’opressió i la injustícia es mantenen és perquè nosaltres hi col·laborem. 

Per això, el llibre dona eines a la gent perquè, en cas de conflicte, pugui mantenir la dignitat i treballar per la pau de manera que fer la guerra no surti a compte als que l’han provocada. 

Martí Olivella va fer propostes encaminades a albirar la creació d'unes forces d'autodefensa noviolenta en un nou paradigma de seguretat.

 Més informació sobre Martí Olivella: AQUÍ

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada