22/6/23

VNG disposa d'una xarxa de refugis climàtics davant les onades de calor

Enguany, a més, s'ha recollit la informació i horaris dels refugis climàtics de la ciutat, que s'incorporen com un recurs més per garantir el confort tèrmic en la població. Els refugis climàtics són espais interiors i exteriors que per les seves característiques són capaços de millorar la qualitat de l'aire i la temperatura. La població a la qual es dirigeixen és, sobretot, la més vulnerable a la calor, però no són equipaments assistencials.

En el cas dels refugis climàtics exteriors, han de disposar d'una presència elevada de verd urbà, ser accessibles per a persones amb mobilitat reduïda, i disposar de fonts d'aigua i seients, com aquests parcs amb ombra i font: Jardins de Can Pahissa, Arnau de Vilanova, 106, plaça dels Ocells, plaça de la Podadora, jardins de la MG entre Zamenhof, Viladellops i la carretera de Cubelles, parc de Ribes Roges a la zona del dic de Ponent i el trenet, jardins de Francesc Macià, i la plaça d'Enric Cristòfol Ricart.

jardins Can Pahissa, Centre per a la resiliència i la sostenibilitat

Als refugis interiors es recomana mantenir una temperatura de 27 ºC, han de tenir bona accessibilitat, proporcionar àrees de descans per seure, i disposar d'aigua. Són la biblioteca Joan Oliva, la biblioteca Armand Cardona Torrandell, els centres cívics la Xarxa de Centres Cívics, i el Casal de Gent Gran.

Font: https://vilanova.cat/noticies/detall?id=99996981

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada