3/6/23

90 persones han assistit a l'estrena del documental Alternativas a Neàpolis

El divendres 2 de juny es va estrenar el documental creat per Agustí Corominas i Juan del Río Alternativas: construyendo futuros posibles.

Aquest acte organitzat per la Regidoria de Medi ambient de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú i  l'Associació ECOL3VNG ha estat l'inici de la programació de la Setmana del Medi ambient. Ha estat presentat pel regidor en funcions de Medi ambient, Xavier Serra. I ha comptat amb la presència dels autors del documental que han estat 5 anys dedicats a la seva elaboració recorrent el país trobant experiències positives, entre elles l'existència a Vilanova i la Geltrú d'una moneda social pròpia, la Turuta que ha participat en el documental.

Al final del visionat es va produir un interessant diàleg amb els autors i amb una bona participació del públic. 


Agustí Corominas és realitzador de documentals socials, culturals i ecologistes. Amb més de 25 anys d'experiència treballant per a múltiples organitzacions i institucions púbiques, cinema i televisió. 
Juan del Río és facilitador i consultor en transició ecosocial. Biòleg de formació, activitsta i divulgasor. Codirector d'Ecolise i coordinador de Red de Transición, Autor de la imprescible Guia del movimiento de transición. 

Què és ALTERNATIVAS? és un projecte audiovisual que mostra iniciatives innovadores de transició socioecològica. Diverses experiències que estan plantejant respostes a la crisi sistèmica que patim: energètica, econòmica, ecológica, social, cultural i epistèmica. Mostra com s'està fent front a situacions problemàtiques o com adaptar-nos a una realitat canviant amb alternatives individuals i col·lectives que ja s'estan duent a terme. 

El documental va agradar molt a les 90 persones assistents que van felicitar la bona feina de l'equip que l'ha fet possible i que l'estan presentant en diversos llocs on ho sol·liciten. Els autors tenen previst oferir-lo subtitulars en diversos idiomes. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada