13/8/12

POSEIDONIA FESTIVAL: Festival Internacional d'Art, Medi Ambient i Desenvolupament Sostenible

Els dies 31 d'agost, 1 i 2 de setembre se celebrarà a Sitges el FESTIVAL POSEIDONIAesdeveniment dedicat a l'art, la cultura i el medi ambient que pren el nom de la  Posidonia oceanica planta reguladora dels ecosistemes propis de l'illa i de gran part de la costa mediterrània. La poseidonia representa els objectius i esperit del festival,  ja que els organitzadors creuen en la unió de Cultura, Educació i Preservació del Medi Ambient com a arma per a fer la transició cap a un planeta sostenible.
Aquest any el festival dobla les seves cites, entre Itàlia i Espanya: desprès de  Carloforte, única ciutat a l'illa de Sant Pietro (Sardenya) es fa a SitgesEntre les activitats diverses programades, totes gratuïtes, està la xerrada del vilanoví i soci d'ECOL3VNG, Jordi Griera, que oferirà el divendres 31 d'agost a les 18h. a l'edifici Miramar: La teva sostenibilitat i la del comerç del teu barri, garantides per les monedes socials. No us la perdeu!

Sobre el contingut de la xerrada: 
L'actual crisi no és econòmica, com diuen els diaris i la televisió, sinó de liquiditat. L'experiència de la majoria és que "anàvem bé i de sobte va desaparèixer el diner". Una crisi real és quan falten recursos bàsics, quan la innovació decau, quan hi ha epidèmies, catàstrofes o guerres; res d'això ha succeït, sinó que simplement els que posseeixen la clau dels diners els han retirat brutalment de circulació. La solució no està en "estrènyer's el cinturó" sinó en tornar a crear els diners que han desaparegut del mercat. Per als que no tenim la clau del Banc Central Europeu, l'única sortida són les monedes socials. En aquesta ponència explicarem com emprar-les i la seva importància històrica i futura per reintroduir la prosperitat en les nostres vides.


Sobre el ponent: 
Jordi Griera i Roig investiga la relació entre els valors humans i l'economia des de 1995. De formació enginyer industrial i màster d'ESADE, és president de la fundació INEVAL i membre d'honor del Centre d'Estudis Joan Bardina. Assessora el govern de la Generalitat de Catalunya en economia i valors i és coautor, entre d'altres, del llibre "EQH, l'empresa de qualitat humana".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada