30/10/16

La FESC ha estat un gran èxit. Per primera vegada s'han acceptat monedes socials catalanes, entre elles, la Turuta

La moneda social, element clau
Per cinquè any consecutiu, les monedes socials han estat la única forma de pagament al recinte, vàlida per a totes les transaccions durant la fira. A la moneda oficial de la XES -Xarxa d'economia solidària-, l’ecosol, enguany s’hi han sumat altres monedes socials del territori: la turuta de l’Associació Ecol3VNG de Vilanova i la Geltrú, l’Hora de l’Ecoxarxa del Bages i l’eco de la Xarxa Eco de Tarragona i Cooperativa Integral Catalana. Totes les monedes han tingut una equivalència d’1 a 1 excepte l’hora de l’Ecoxarxa que ha tingut un valor de 10 a 1 (és a dir, 10 ecosols/turutes/ecos equivalien a una hora). En total, han circulat 31.000 ecosols, dels quals 1.800 han estat intercanviats directament en moneda social.
L’èxit de la fira ha estat possible gràcies al suport de 110 persones voluntàries, algunes d’elles procedents d’intercanvis internacionals a través del Servei Civil Internacional. La FESC també s’ha fet notar a les xarxes socials. A Twitter, el hashtag oficial de la fira #fesc2106 va ser trending topic durant tot el dissabte al matí. La setmana de la fira més de 4.000 usuàries han generat al voltant de 9.600 piulades que han impactat en més de 35 milions d’usuaris en aquesta xarxa social.
Araceli en una de les taules de canvi
El coordinador de la Fira, Xavi Palos, ha destacat “l’èxit rotund de la cinquena edició, malgrat que les condicions meteorològiques no han acompanyat. Les noves propostes, com la TecnoFESC, el Banc del Temps o l’augment de les activitats culturals, han estat molt ben acollides per les visitants. La FESC ja és un referent tant, per la ciutadania en general,  com per les empreses i entitats participants, que l’entenen com un espai de trobada, debat i, sobretot, d’intercooperació. A més, gràcies hem aconseguit sumar a la convocatòria a grans referents de la cultura per la transformació social, amb la presència d’Alguer Miguel (cantant de Txarango), Natxo Tarrés (cantant de Gossos) i Lídia Pujol”.
Araceli i Roger de l'Eco de Tarragona
La turuta ha estat doblement present en aquesta edició, aportant la seva col·laboració a través de la sòcia, Araceli Nieto, que va estar en les taules de canvi a Ecosols i, per primera vegada, s'han acceptat turutes a la fira, de forma que els i les sòcies turutaires van poder adquirir tots el productes que s'ofereien en el recinte firal amb la seva pròpia moneda.

Més informació: FESC2016: 5 anys demostrant que una altra economia existeix  (XES)
http://www.firaesc.org/edicio-2016/
Així va anar la II Trobada de monedes socials enxarxades anv la XES

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada