2/11/16

La Turuta ha participat en el Seminari internacional "Creatividad, innovación social y desarrollo metropolitano en Europa y América latina" organitzat per la Universitat Complutense de Madrid

El Seminari, impulsat pel doctor en Geografia 
Juan José Michelini, s'ha desenvolupat en dos dies, el dijous 27 d'octubre en la Facultat de Geografia i història de la Universitat Complutense de Madrid i el matí de divendres 28.
El primer dia es va dedicar a compartir experiències de diversos àmbits temàtics a càrrec de persones convidades,  entre ells, en el capítol dedicat a les monedes socials, Ton Dalmau, coordinador de l'Associació ECOL3VNG, impulsora del projecte Turuta i Israel Sánchez de la moneda social Puma de Sevilla.
El programa de la jornada ha estat extens: 
Juan José Michelini (UCM). Inno ación social y desarrollo urbano en las metrópolis contemporáneas ; Vivero de Iniciativas Ciudadanas (VIC). Transferencias de la innovación ciudadana al espacio público
EMPRESES RECUPERADES:
Héctor Luis Adriani. Las fábricas recuperadas en Argentina: del neoliberalismo al neoliberalismo
José Luis Carretero. Autogestión y empresas recuperadas en la Europa de la   crisis.
PRODUCCIÓ SOCIAL DE L'HABITAT:
Marta Solanas. De los barrios montevideanos a otros sures: la experiencia de la FUCVAM (1966-2016)
Ibán Díaz Parra. La producción de ciudad por movimientos de base en contextos de crisis. El caso de las Corralas en Sevilla
MONEDA SOCIAL:
Ton Dalmau. La experiencia de La Turuta: Moneda social y desarrollo local en Vilanova i la Geltrú
Israel Sánchez. Monedas locales y sociales como herramientas para el Empoderamiento Económico. Casos prácticos  EDUCACIÓ POPULAR: 
      Patricia A. Pintos. Espacialidades y proyectos performativos. El caso de IMPA
    Pepe Moncho. La Prospe: medio siglo de educación popular en Madrid
PRÁCTIQUES AGROECOLÒGIQUES:
Pilar Galindo. La Garbancita Ecológica, cooperativa de consumo responsable ecológico, una iniciativa frente a la inseguridad alimentaria.
 Pablo Llobera. Contribución de la horticultura comunitaria a la necesaria transformación ecológica y socialL'endemà, durant el matí i de la mà de personal de  VIC [Vivero de Iniciativas Ciudadanas]es va realitzat l'actitat anomenda Safari urbà, consistent en visitar diverses experiències reals d'economia social i cooperativisme com la Cooperativa de segons grau La Traviesa; espais públics recuperats com Esta es una plaza http://estaesunaplaza.blogspot.com.es;

els laboratoris culturals: Medialab http://medialab-prado.es i Impact Hub Madrid http://madrid.impacthub.net i dos mercats tradicionals que s'han transforma amb components socials: Mercat municipal de San Fernando del Barri de Lavapiés i el d'Antón Martín del barri homònim. Totes les persones participants en el seminari l'han valorat molt satisfactòriament donat el seu variat contingut i la qualitat expositiva dels i les ponents. Especial interès van tenir les visites als diferents centres madrilenys.

  Els ponents participants han estat: 
  Esaú Acosta (Vivero de Iniciativas Ciudadanas); Héctor Luis Adriani (Universidad Nacional de La Plata); Ibán Díaz Parra (Universidad de Sevilla); Israel Sánchez (Moneda Social Puma, Sevilla); José Luis Carretero (ICEA); Juan José Michelini (Universidad Complutense de Madrid), Marta Solanas (Universidad de Sevilla); Miguel Angel Rosales (Escuela Popular de Prosperidad); Miguel Jaenicke (Vivero de Iniciativas Ciudadanas); Pablo Llobera (Red de Huertos Urbanos de Madrid); Patricia A. Pintos (Universidad Nacional de La Plata); Pilar Galindo (Cooperativa La Garbancita Ecológica); Ricardo Méndez (Consejo Superior de Investigaciones Científicas) i Ton Dalmau (AssociacióECOL3VNG / Projecte moneda social Turuta)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada