6/11/16

El projecte Turuta convidat a Vic pel col·lectiu social Oikia per aprofundir en el coneixement del seu funcionament

El dissabte 5 de novembre, la Comissió d'Oikiaque té el propòsit de cercar i posar en pràctica noves formes de relació veïnal en relació a la economia social, a la economia dels comuns, la de proximitat, la de xarxa, han convidat a membres del Projecte Turuta per conèixer i compartir els respectius projectes socials i fer una partida del joc Ecopolis que permet endinsar-se en el coneixement pràctic de les monedes socials per poder conèixer millor el funcionament de la Turuta i, en general,  el concepte i funció de les unitats d'intercanvi conegudes com a monedes socials i/o locals.
El Col·lectiu Oikia té com a màxima visualització l'Espai Oikia inaugurat el juliol de 2015. al carrer de la Ramada.  És un espai comú de trobada i d'acció de les entitats que configuren Oikia: Càritas Diocesiana de Vic, el Casal Claret i l'Associació Tapís i que té com a objectiu principal recuperar les capacitats i la dignitat de les persones en perill d'exclusió social amb les que treballen diversos programes contra l'exclusió.

En aquest espai també es venen els productes que elaboren els i les participants en els diversos tallers que aquestes entitats realitzen així com productes de comerç just. 
La jornada va ser molt profitosa i amena, ja que Oikia està immers en un procés de cerca d'informació i aprofundiment de diverses monedes socials catalanes estudiant implementar una de pròpia com a eina dinamitzadora dels seus projectes. En aquest sentit,  tres membres del col·lectiu ja es van trobar amb l'Associació ECOL3VNG  el mes de setembre en el marc d'una trobada conjunta amb un grup de Badalona (veure notícia aquí) 
En aquest sentit, durant la jornada també es va es va fer una trobada amb Eco tracte, la xarxa d'intercanvis de Vic per tal d'aprofundir en el coneixement mutu i explorar possibles col·laboracions.
Una jornada molt agradable i profitosa que ens encoratja per seguir treballant a favor del canvi social i la lluita contra l'exclusió social. Com diu en el local d'Oikos: "Molta gent petita, en llocs petits, fent coses petites, poden canviar el món. Provervi africà".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada