28/5/17

Vilanova acollirà el dijous 8 de juny el seminari de Territoris Socialment Sostenibles que organitza Respon.cat

Vilanova acollirà el 8 de juny el Seminari de Territoris Socialment Responsables que organitza l’associació empresarial Respon.cat. És una jornada que vol aconseguir que els municipis i comarques de Catalunya incorporin valors com l’ètica o la sostenibilitat. S’espera que un centenar d’assistents provinents d’administracions, empreses i organitzacions diverses debatin sobre aquest concepte i renovin el compromís que van signar ara fa 10 anys.

Respon.cat és una associació empresarial que va néixer el 2014 amb la voluntat de ser el referent en desenvolupament de la responsabilitat social a Catalunya. Actualment compta amb una setantena d'empreses associades i promou accions per estendre la incorporació de les actituds socialment responsables en les empreses. L'organització del Seminari de Territoris Socialment Responsables a Vilanova i la Geltrú compta amb la col·laboració de l'Ajuntament de la ciutat, mitjançant els àmbits d'Empresa i RSC.
El president-coordinador de l'Associació ECOL3VNG, impulsora del Projecte Turuta, ha estat convidat a participar en la jornada, per explicar el funcionament del projecte i de la Turuta, entès com una eina al servei de l'economia social i solidària i amb la seva pràctica a l'increment d'una economia més néta que aporti nous valors als territoris on s'utilitza.
Més informació sobre el Seminari (document ppt)
Un Territori Socialment Responsable (TSR) és un territori (municipicomarca o país) que té entre les seves prioritats apostar pel desenvolupament sostenible, afrontar proactivament els principals reptes econòmics, socials o ambientals sota el consens i l’alineació d’esforços i gestionar els propis actius alineant-los vers una visió sostenible del territori.
Un Territori Socialment Responsable busca l'equilibri entre els aspectes econòmics, socials, ambientals i culturals locals, amb l'objectiu d'aconseguir una millor qualitat de vida per als seus habitants i la resta d'agents implicats, mitjançant un sistema de governança participativa. Les característiques del territori són una oportunitat única per avançar cap a un model de desenvolupament integrat, corresponsable i sostenible.
En un RSR s'intenta implicar a les administracions públiques, les empreses, les entitats no lucratives, els centres d'ensenyament i d'altres agents per tal de treballar tots plegats per aconseguir, de manera corresponsable, un territori més sostenible i socialment inclusiu. Tots els organismes i la ciutadania d'aquest territori (barri, ciutat o comarca) s'impliquen per tal de millorar el seu entorn social i ambiental, comprometent-se a treballar de manera conjunta i activa.
Més informació a: Responsabilitatglobal.blogspot.com
http://responsabilitatglobal.blogspot.com/2017/05/video-vilanova-acollira-el-seminari-de.html
Canal Blau TV: 
http://www.canalblau.cat/vilanova-acollira-seminari-territoris-socialment-sostenibles-que-organitza-respon-cat/: 
web municipal Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
http://www.vilanova.cat/jsp/noticies/detall.jsp?id=23604644#.WSrnZGjyjDc

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada