11/6/17

Barcelona ha acollit la trobada internacional Ciutats sense por (FearlessCities) a la que ha estat convidada Transició VNG

Transició VNG ha estat convidada per Red de Transición a la Primera Trobada internacional Fearless Cities/Ciutats sense por, a participar en el taller sobre municipis en Transició vers la resiliència sociològica que ha tingut lloc el dissabte 10 de juny. 
Ton Dalmau, coiniciador del moviment ciutadà Transició VNG a Vilanova i la Geltrú, el juliol de 2009, ha pogut compartir diverses dinàmiques participatives i intercanvi d'informacions amb la resta de persones participants provinents de diversos indrets on s'estan portant a terme iniciatives de transició, entre ells de la ciutat de Totnes, iniciadora d'aquest moviment.
La finalitat del taller perseguia analitzar conjuntament el concepte de transició i Resiliència ecològic a nivell municipal i les estratègies per desenvolupar-lo;  explorar les possibilitats i oportunitats per a la col·laboració entre iniciatives locals de transició, l'administració pública a nivell municipal, i organitzacions que treballen en la sostenibilitat, canvi climàtic, transició energètica, l'economia local, etc. a escala municipal i generar xarxes de cooperació i suport mutu entre les diferents localitzacions compromesa amb la transició, per poder intercanviar experiències, aprenentatge i reptes.
La trobada general ha estat organitzada per Barcelona en Comú amb participants de diversos països, que han abordat a través de conferències, tallers i diverses activitats, com treballar des de l'escala municipal, social, polític, econòmic i ambiental. 
Diverses personalitats com l'expresident d'Urugai,  José Mújica, l'economista i exministre de finances grec,  Yannis Varoufakis i l'activista antiglobalització Naomi Klein,  han donat suport a aquesta trobada realitzada a Barcelona i inaugurada per les alcaldesses Ada Colau i Manuela Carmena.

Més informació:
http://www.lavanguardia.com/vida/20170608/423268394223/jose-mujica-y-yannis-varoufakis-apoyan-el-encuentro-ciudades-sin-miedo.html
http://www.eldiario.es/catalunya/opinions/Ciudades-miedo_6_650994919.html

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada