23/10/17

La VI Fira d'economia solidària de Catalunya ha comptat amb la participació de la xarxa catalana, Moneda social, en la que participa la Turuta, moneda social local de VNG



La Fesc - Fira d'economia solidària de Catalunya, l'organitza des de 2012, per la Xes - Xarxa d'economia solidària: organització formada per més de 300 sòcies que defensa un sistema econòmic respectuós amb les persones, el medi ambient i els territoris que funciona sota criteris democràtics, d’horitzontalitat, transparència, equitat i participació. L’economia solidària contempla una nova forma de produir, distribuir i consumir, i representa una alternativa viable i sostenible per satisfer les necessitats individuals i globals.



En aquesta edició de la FESC 2017 que s'ha realitzat els dies 20, 21 i 22 d'octubre, indiquen "volem aprofundir en aquestes nocions de què és allò comú i com garantim que el que creem hi pertanyi. Enfront d’un capitalisme individualista i privatiu, volem construir una economia col·lectiva i accessible".
Per segon any consecutiu, en el recinte fàbril de l'antiga Fabra i Coats, la fira ha acceptat monedes socials catalanes que s'han organitzat en un grup per poder establir un diàleg constant que permeti crear protocols d'intereconnexió entre elles i espais de relació econòmica, com aquest. D'aquesta manera la FESC 2016 i 2017 ha acceptat que els euros i les diverses monedes procedents de les xarxes participants es bescanviïn per Ecosols, l'única moneda acceptada per efectuar les transaccions comercials dels productes de la fira. Aquestes són: L’Eco de TarragonaLa Turuta de Vilanova i la Geltrú, 
L’Hora del Bages i MoianèsEl Trok de la GarrotxaLa Gota del Vallès Oriental Est i L’Ecocoop de la Cooperativa Integral Catalana.
La fira, un edició més, ha aplegat a un nombre important d'empreses cooperatives i entitats de l'àmbit de l'economia social i solidària d'arreu de Catalunya.


La Turuta, moneda social local de Vilanova i la Geltrú, va participar també com ha fet en el anys precedents en la fira, però enguany per primera vegada i junt amb la resta de monedes catalanes que estan treballant en grup, tenint un estand firal.
En aquest estand s'han ofert diversos productes procedents dels oferents professionals que han volgut aportar-los per aportar diversitat d'oferta a l'estand i permetre d'aquesta forma poder explicar la turuta als visitants que s'han acostat a la parada.
La fira va decidir tancar la tarda de dissabte entre les 16,30 i les 19,30h per facilitar la participar en la manifestació convocada sobre les detencions del Jordi Sàchez, president de l'Assemblea Nacional Catalana i el Jordi Cuixart, president d'Omnium Cultural, això va produir que la tarda de dissabte quasi no tingués visitants.
Diversos socis i sòcies d'ECOL3VNG, associació que impulsa el Projecte Turuta, han estat a la fira col·laborant en l'atenció de l'estand i fent de voluntaris en les taules de canvi que la fira habilita per poder obtenir ecosols per efectuar les compres dels i les visitants.
Tots ells han coincidit en que la participació en la fira ha estat molt positiva, molt agradable i productiva. Unes jornades que, malgrat el cansament que comporta la seva participació, serveixen per promoure el coneixement de les monedes socials locals i l'economia social i solidària.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada