


Des del seu bog, La Vinagreta ens recorda:
Què és el MALBARATAMENT ALIMENTARI?


Saps quant es malbarata a CATALUNYA?
![]() |
Recull fotogràfic: Dori Valdivieso |
Un terç dels aliments que produïm al món, es malbaraten o perden en el trànsit de l’agricultura al consumidor final. En concret a Catalunya, segons la guia Un consum més responsable dels aliments elaborada per la Universitat Autònoma de Barcelona, són més de 262.000 tones d’aliments que es malbaraten cada any (només tenint en compte la part final de la cadena alimentària). Del total dels aliments sòlids adquirits per famílies, restaurants i comerços al detall de Catalunya, es malbarata el 7% (35 kg/hab. i any), que és el mateix que llençar els aliments consumits durant 25,5 dies o amb els quals podríem alimentar més de 500.000 persones durant tot un any. Aquesta xifra equival, en definitiva, a una pèrdua econòmica de 112 € per persona i any (2010) i es tradueix també en l’ús del 20% del total de tota la superfície agrícola útil de Catalunya.
S'han servit unes 250 racions. Tot un èxit de participació i col·laboració de persones voluntàries. Felicitats a La Vinagreta per aquestes profitoses iniciatives!![]() |
Foto: Docs for Action |
Guia un consum més responsable dels aliments: propostes per a prevenir i evitar el malbaratament alimentari
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada