27/2/18

La Turuta es presenta en un taller sobre economia circular i verda al món local, celebrat a Sant Cugat del Vallès



El dimarts 27 de febrer, la turuta ha estat presentada en el marc de l'activitat anomenada 
Economia circular i verda al món local, organitzada per la Diputació de Barcelona i dirigida a tècnics de promoció econòmica i medi ambient dels ajuntaments de la província. Carme Dastis i Vicenç Pérez, treballadors de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, han explicat  en l'ambiteca de Sant Cugat del Vallès, on ha tingut lloc la sessió, què és la Turuta i com el departament de medi ambient vilanoví, en el marc de relació que ha establert amb l'Associació ECOL3VNG que la promou i implementa, la utilitza. 
La sessió del dimarts se ha desenvolupat segons el següent programa:
L’Ambiteca de Sant Cugat: descripció de la iniciativa, visita a les instal·lacions i debat: 
  • Víctor Martínez del Rey , Director de l’Àmbit de Gestió de Qualitat Urbana i Mobilitat (Ajuntament de Sant Cugat del Vallès)
  • Albert Roger, educador ambiental de l’Ambiteca. 
Millor Que Nou! L’experiència de l’Àrea Metropolitana de Barcelona i els seus 36 municipis. 
  • Àlex Piñol, tècnic del Servei de Prevenció de Residus i Deixalleries (AMB)

La Turuta: com la moneda social local contribueix a una economia més circular a Vilanova i la Geltrú?
  • Carme Dastis, tècnica de Promoció Econòmica i Projecció Exterior (Ajuntament de Vilanova i la Geltrú)
  • Vicenç Pérez, tècnic de Medi Ambient (Ajuntament de Vilanova i la Geltrú)


Més informació sobre l'ambitecahttp://www.totsantcugat.cat/actualitat/ciutat/medi-ambient/l-ambiteca-un-espai-per-educar-reciclar-i-reutilitzar-objectes-71497102.html

http://www.totsantcugat.cat/actualitat/ciutat/medi-ambient/el-punt-verd-del-centre-es-potenciara-com-un-espai-de-reciclatge-i-int-63776102.html
Galeria de fotos: http://xarxaenxarxa.diba.cat/gallery/imatges-visita-tecnica-economia-circular-ciutadania-lambiteca-de-sant-cugat-del-valles

15/2/18

Arran de mar: exposició espais naturals protegits de la costa del Garraf al CRIA

El Consorci dels Colls i Miralpeix - Costa del Garraf ha organitzat l'exposició amb la idea que sigui itinerant i convidant a fer una nova mirada als diversos espais naturals de l'itinerari que proposen, a la vegada que a  contribuir a la seva protecció i conservació. Aquests espais han esgat declarats Llocs d'importància comunitària (LIC), zona d'especial protecció per a les aus (ZEPA) i Xarxa Natura 2000.
Es caracteritzen perquè en 26 km de costa, passant per Cubelles, Vilanova i la Geltrú, Sant Pere de Ribes i Sitges, es troba una gran varietat d'espais naturals, d'alt valor ambiental. 

Són espais rics i diversos en patrimoni natural i històric: espais forestals amb garrigues, brolles, pinedes, matollars; amb un patrimoni geològic de costa abrupta amb platges, cales, coves, esquerdes, falles, penya-segats, dunes i canyissars, zones deltaiques i fluvials. També espais agrícoles de vinyes i conreus, camins de ronda i ramader, senders i grans recorreguts, ermites, restes i castells, coves amb restes prehistòrics. I el mar Mediterrani amb fons marins singulars d'elevat interès i riquesa pesquera.

L'exposició consta de 8 plafons: 1- Costa del Garraf 2- Colls i Miralpeix 3- Riera de Ribes 4-Platja llarga de VNG 5- Desebocadura del Foix (Cubelles) 6- Fauna 7- Flora i 8- Espai marí.

Les precioses fotografies de l'exposició són del fotògraf vilanoví Mike Alentorn.