Dijous 31 de maig, en l'escola Pía, s'ha clos l'exposició "Via crucis en 50 estacions" i s'ha lliurat el IV Premi Marcel·lí Garriga de fotografia "Els Camps de concentració: la mirada del jovent" que ha organitzat l'Amical de Mauthausen i altres camps dins del Projecte Buchenwald
La 5a. Assemblea municipal Oberta de Vilanova i la Geltrú, eina de participació ciutadana que permet a ciutadania i col·lectius de Vilanova i la Geltrú presentar propostes de millora per a la cuitat, debatre-les i finalment votar-les, ha debatut sis propostes presentades per entitats i ciutadania, de les quals quatre s'han aprovat, una s'ha rebutjat i una altra s'ha recollit com a suggeriment. La majoria de propostes han estat en sintonia amb el concepte de ciutat en Transició.
Desprès de les votacions, els resultats han estat, aprovar: el projecte de caramels sostenibles per a les Comparses de Vilanova; la dignificació de l'espai dedicat a la República a la plaça dels Josepets; la creació d'un espai de relació i cooperació per treballar a favor de la resiliència; i fer de Vilanova un museu obert i canviant amb major presència de l'art al carrer.
Rebutjar la prohibició de gossos i altres animals domèstics a les platges de Vilanova i deixar, per a posterior estudi amb més profunditat, la circulació de bicicletes i patinets a la Rambla.
de 10 a 14 hores es va dedicar la jornada, seguint el programa previst: presentacions entre les persones assitents i intercanvi d'expèriencies des dels diversos horts allà presents; xerrada sobre "Insectes amics dels horts" a càrrec de l'educador ambiental, Juan de Dios García Herrero, seguidament, i com a part pràctica de la xerrada formativa, es van construir 5 hotels o cases d'insectes entre tos els assistents en un taller conduït pels Josep Fillat i Oriol Millàs, membres de l'Associació ARBA Litoral, els quals aniran destinats a instal·lar-se en cada un dels seus horts i per finalitzar es va fer intercanvis de productes (en el cas dels provinents dels horts comunitaris d'ECOL3VNG es podien obtenir en turutes) i per finalitzar es va realitzar una visita a les instal·lacions de conreu de la Masia Nova i un brindis festiu, gentilesa de l'Associció Fament. Un matí molt profitós, dedicat a la trobada compartint experiències, aprenent coneixent nous, gaudint del plaer de crear cooperant i del contacte amb la natura... Una diada molt bonica i profitsa, creant xarxa ciutadana a favor de la sobirania alimentària local, de la qual tots i totes els assistents van quedar molt satisfets.