L'assessor fiscal i d'empreses i també soci d'Ecol3vng, Miquel Àngel Gargallo, directiu de Grup de Gestió fiscal a Vilanova i la Geltrú, ha ofert una xerrada el 12 de novembre sobre la fiscalitat de la turuta, donat que aquest aspecte es considera de gran rellevància.
Sota el títol, Les Criptomonedes, les monedes socials i la Turuta, va oferir una completa sessió informativa que va provocar diverses intervencions i preguntes del públic assistent.
El sorgiment i creixement de múltiples monedes en els darrers anys: socials, locals, complementàries, criptomonedes.... està produint que aquest fenomen sigui cada vegada més conegut i qüestions relacionades amb la seva legalitat i fiscalitat, són uns dels que més preocupen.
Les principals conclusions de la seva exposició van ser: 1- Operar en turutes comptablement /fiscalment es pot fer? Sí, és una moneda funcional amb canvi de tipus fix.
3- El saldos s’hauran de declarar per l’associació segon l’avantprojecte de llei contra el frau fiscal 24/10/2018.
4- Es poden liquidar impostos i fer models IRPF, liquidar IVA amb TURUTES? Si sempre que es tradueixin a moneda fiscal d’aplicació: Euro.
5- Ens hem de preocupar per a l’ús de La TURUTA comercialment per temes fiscals?No, l’ús de La Turuta no te cap problema com moneda alternativa (funcional) local amb un objectiu social que vol promoure el comerç de proximitat i l’intercanvi de temps (serveis) per productes, això si ens fan les declaracions fiscal corresponents. La traçabilitat és total, transparent i controlada informàticament i no existeix cap incertesa (ni variabilitat) amb el bescanvi amb euros.