6/6/21

ECOL3VNG participa en la Setmana del Medi ambient promovent la Sobirania alimentària

L'Associació ECOL3VNG, promotora del Projecte Turuta, moneda social ciutadana vilanovina, ha participat activament  en la Setmana del medi ambient  organitzada per la Regidoria de Medi ambient de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú al voltant del Dia 5 de juny, declarat per Nacions Unides (ONU) com a Dia mundial del medi ambient. Dins d'un ampli programa d'activitats que s'han dut a terme des del 30 de maig al 9 de juny, l'entitat ha organitzat el dissabte 5 de juny, una mostra i intercanvi de verdures provinents d'horts urbans conreats de forma comunitària i particular.

De 10 a 13 h als jardins del Centre per la Resiliència i la Sostenibilitat – Can Pahissa, diverses parades van oferir verdures i productes produïts en petits horts urbans o periurbans, de caràcter ciutadà no professional.
            
Durant tot el matí es van poder intercanviar productes o bé preveir-se d'ells compensats amb la moneda social vilanovina, la Turuta. A partir de les 11 del matí, es va presentar el Projecte Sobirania alimentària ciutadana impulsat per la entitat, que té com a objectiu principal conscienciar sobre la necessitat de poder ser autosuficients com a ciutat de la nostra pròpia producció d'aliments i promoure una alimentació basada en aliments de proximitat i de temporada, els assistents van poder gaudir de les explicacions de Maria Toral, coordinadora de EducaHorts (projectes per a la transformació sociològica urbana) que va oferir un taller pràctic anomenat “El meu primer hort urbà” explicant les qüestions bàsiques a tenir en compte per començar un hort urbà en un balcó o una terrassa per auto abastir-nos de les nostres primeres verdures de forma orgànica. En acabar es van repartir llavors i planter per poder començar a conrear i el Cor de la Turuta va convidar tothom a cantar algunes cançons amb missatges ecològics i medioambientals. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada