6/6/21

Jornada gastrònomica del peix i marisc de Vilanova i la Geltrú per promocionar el producte local

La regidoria de Producció primer sector i mercats municipals de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú ha organitzat el dissabte 5 de juny una jornada gastronòmica dedicada a oferir una degustació dels peixos i marisc típics de la cuina vilanovina i que la Confraria de pescadors de la ciutat ofereix recents pescats. La jornada ha volgut, principalment, acostar i donar a conèixer els productes de la nostra mar.

La mostra gastronòmica ha consistit en la degustació de plats cuinats amb els productes que corresponent a cada un dels sistemes de captura dels pescadors de la llotja vilanovina, d’aquesta forma s’ha volgut posar en valor el peix i marisc servit lligat amb l’ofici de la seva captura. A tal efecte es va proporcionar a cada comensal un flyer informatiu que explicava les diferents arts de pesca associades a les 5 varietats servides:  Pop (Arts artesanals) gamba vermella (arrossegament), sardina (encerclament), sèpia (tresmall) i tonyina (palangre).

Els plats cuinats van consistir en 5 degustacions: pota de pop a la brasa; gamba a la planxa, sardina a la planxa, sèpia ofegada i escabetx de tonyina.

El consum responsable de productes de procedència local ajuden a la millora del medi ambient i a l'economia local,  oferint suport al nostres pescadors, proporcionant també una alaimentació saludable i saborosa.

Més informació a notícia al web municipal vilanova.cat 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada