19/9/22

Es presenta a Vilanova i la Geltrú la missió ‘Emergència ambiental i climàtica' del nou pla estratègic metropolità

S'ha presentat a l'Espai Far de Vilanova i la Geltrú la missió “Emergència ambiental i climàtica” del Compromís Metropolità per al 2030. Es tracta del tercer acte de la gira que el Pla Estratègic Metropolità de Barcelona (PEMB) està duent a terme per vuit municipis per presentar cadascuna de les missions. El principal objectiu, quant a l'abordament de l'emergència climàtica, és la reducció, per l'any 2030, del 45% de les emissions de gasos amb efecte hivernacle respecte a les dades de 2005, tal com ha exposat el coordinador general del Compromís Metropolità, Oriol Estela. Tal com es constata des del Compromís Metropolità, les ciutats generen el 70% de les emissions de gasos amb efecte hivernacle, per tant, és on cal actuar urgentment per reduir-ne els impactes. 

L'emergència ambiental i climàtica afecta la salut i el benestar de les persones, el territori i la biodiversitat, per això es considera necessari abordar des de l'escala metropolitana la mitigació i l'adaptació al canvi climàtic, mitjançant una transició en el model energètic i repensant la gestió dels recursos. En la jornada d'avui s'ha tractat el paper dels ajuntaments en la lluita contra l'emergència ambiental i climàtica, i les aliances que cal teixir per lluitar 

contra el canvi climàtic. Durant l'esdeveniment  s'han donat a conèixer diferents projectes per fer front a l'emergència ambiental i climàtica, els canvis en el model energètic, i accions de protecció de la natura.

En el cas de Vilanova i la Geltrú, s'ha parlat especialment de projectes que incideixen en la protecció del litoral i en la prevenció dels efectes que els fenòmens meteorològics poden tenir a la costa. En aquest sentit, s'han exposat les polítiques de renaturalització de les platges i els torrents per protegir la biodiversitat, amb l'exemple del corriol camanegre com a espècie en perill d'extinció que s'està protegint, i també s'ha parlat de la recuperació dunar de la platja del Far, que va comportar una transformació paisatgística de l'espai, més amable per les persones i més resilient als embats dels temporals.

font: web municipal de Vilanova i la Geltrú 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada