22/9/22

El territori dona un impuls a la bioeconomia del bosc amb la creació del programa Som Bosc

 El territori comença a fer una aposta decidida per treure-li profit a la gestió forestal. Els boscos de Catalunya han doblat la seva massa en poc més de 25 anys. Això es degut en gran part al fet que els propietaris forestals perden diners per extreure la fusta dels boscos.  Però això pot canviar amb un major consum de la biomassa per generar energia tèrmica i sobretot per la major utilització de la fusta en l'àmbit de la construcció.  

La Mancomunitat de municipis Penedès Garraf s’ha posat a treballar en aquest tema i ha creat el projecte som bosc amb el qual es vol donar visibilitat a la bio economia i de retruc es redueix el risc d’incendi.

La gestió forestal comporta uns clars beneficis ambientals, com ara la prevenció d’incendis o l’ús de la biomassa com a font d’energia renovable, però també ofereix un seguit d’alternatives econòmiques als propietaris del bosc, que poden obtenir guany econòmic a partir de la venda dels productes forestals, la producció i comercialització de subproductes com ara les plantes aromàtiques, la mel, la tòfona o els bolets i fins i tot, a partir d’altres activitats de turisme i lleure vinculades al bosc i la natura, com ara els parcs de tiroleses, les passejades o els itineraris guiats.

Font: Canal Blau notícies (veure vídeo)

Més informació: https://www.mancomunitat.cat/actualitat/noticies/la-mancomunitat-penedes-garraf-presenta-el-projecte-sombosc.html

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada