13/10/22

Vilanova i la Geltrú completa la connexió de mar a muntanya amb el carril bici de la rambla Pirelli

S'han iniciat les obres del carril bici de la rambla Joan Baptista Pirelli entre el carrer de Pere Jacas i el passeig del Carme. Aquest carril bici segregat i segur, de 200 metres lineals, completa la connexió en l'eix nord/sud entre la ronda Ibèrica i el front marítim, amb una infraestructura de mobilitat sostenible. La intervenció per completar aquest carril bici és previst que estigui acabada en menys de 10 dies. Durant aquest període el trànsit de vehicles estarà tallat des de Pere Jacas i també es produiran talls puntuals de trànsit al passeig del Carme. Un cop finalitzada l'actuació, la rambla Pirelli passarà a tenir un únic sentit de circulació de baixada en direcció a mar. 

El cordó d'aparcament existent en el tram final de la rambla s'elimina. La parada de taxis es trasllada a l'inici del dic de Ponent. La zona habilitada com a aparcament de motocicletes es ressituarà al lateral del passeig i per a reordenar la logística de mercaderies es traslladen les places de càrrega i descàrrega a l'inici de la mitgera del mateix passeig. El carril bici de Samà/Pirelli conforma una via pedalable central que connectarà la ciutat en l'eix nord/sud. Aquesta nova infraestructura pedalable uneix el passeig del Carme amb la ronda Ibèrica. Gran part del seu traçat, fins al capdamunt de la rambla Sama, a la cruïlla amb el carrer del Teatre ho fa amb un carill bici segregat de 1.460 metres. 

La connexió amb la ronda Ibèrica es completa amb el ciclo carrer de Santa Anna fins al carrer dels Estudis i de Miquel Guansé. Aquests dos trams de carrer seran habilitats també pròximament, tot reforçant la seva condició de vies ciclables per completar aquest eix que tindrà un total de 1.750 metres.

font: web municipal de Vilanova i la Geltrú


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada