10/10/22

Ecol3vng participa en la X Trobada estatal de monedes socials i complementàries organitzat a Màlaga per l''associació Algarbia en transició, els dies 7, 8 i 9 d'octubre

Enguany s'ha pogut fer amb quasi normalitat trobades i activitats i també el 10è aniversari de les Trobades estatals de monedes socials que s'han anat fent des de 2012 quan des d'ECOL3VNG es va organitzar la primera a  la nostra ciutat  i la que ha servit per a que cada any consecutiu altres iniciatives de monedes hagin pres el compromís i la voluntat de seguir-nos trobant per compartir, aprendre i conviure uns dies,  recreant la nostra "aventura" de tirar endavant sistemes econòmics ciutadans innovadors i transformadors.

Enguany els companys de Màlaga des de Algarbia en Transició     que està dins de la Xarrxa en transició de Málaga han organitzat la trobada durant els dies 7, 8 i 9 d'octubre.

Segons expressen des d'Algarbia en Trasición, l'entitat "impulsa una transició a un model econòmic, social i cultural sostenible en la província de Màlaga, recolzant-se en la moneda social Algarbe, per a generar projectes autogestionats i cohesionar el teixit social amb la finalitat de crear una economia local solidària i resilient".  
Més informació sobre l'entitat: https://www.facebook.com/groups/105947926121080

La Trobada va tenir dos llocs de celebració: el divendres 7 en el Rectorat de la Universitat de Màlaga, amb un enfocament més acadèmic i instituccional i amb un  programa de ponències i taules rodones durant tot el matí.

Representants d'Ecol3vng van participar en aquesta primera jornada especialment convidats pels organitzadors i des del reconèixement d'haver estar els primers en organitzar una trobada estatal a partir de la qual s'han assolit deu edicions des de el compromís adquirit a Vilanova i la Geltrú de fer-ne una anual i que fins ara s'ha mantingut éssent virtual en el 2020 a causa de la pandèmia.  


El dissabte i diumenge les jornades van tenir un caràcter més vivencial amb la participació de diverses persones, membres de la pròpia xarxa i d'altres monedes socials i complementàries d'Espanya, en un paratge natural dins del Parque Nacional de la Sierra de las Nieves dins del municipi de Monda (Málaga). Es van fer diversos tallers, xerrades, dinàmiques grupals i també va haver cabuda per la festa i el gaudí plegats. 



La cita per proper 2023 serà a Almòcita (Almería) de la mà de l'associació Trotamundos animado que estan duent a terme experiències de transició en les Alpujarres almerienses i que ccompen amb una moneda pròpia anomenada Cafè: 

La crònica de la Trobada AQUÍ   i Crónica de un neófito

Informació de la Programació de la Trobada

 Més informació: https://algarbiaentransicion.org/?p=423




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada