L'Aula d'extensió universitària de la gent gran de Vilanova i la Geltrú estan integrades en l'Agrupació d'Aules de formació permanent per a la Gent gran de Catalunya (AFOPA) i està vinculada a la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC).
Xavier Soler és doctor en ciències geològiques, màster en hidrogeologia i diplomat en diseny i arquitectura naval a Estats Units. Ha exercit de professor de geodinàmica a la Universitat Autònoma de Barcelona, treballat en geologia ambiental i planificació del territori i publicat nombrosos articles científics i periodístics.
La conferència, seguida per un nombrós públic va representar una classe magistral en la que exposar d'una forma molt pedagógia i documentada la urgència d'actuar de forma immediata per paliar els efectes del canvi climàtic i treballar a favor del medi ambient i una vida més sostenible.
Va centrar part dels problemes del canvi climàtic en l'efecte hivernacle que es produeix bàsicament per el gran augment de les emissions i concentracions de CO2 a l’atmosfera, l’excés de molècules d’aquest gas actuen com un hivernacle, retenen i retornen el calor que la Terra de forma natural emet (com a rajos infraroigs) per compensar la radiació solar que l’hi arriba, d’aquesta manera el balanç tèrmic natural es desequilibra. Aquest efecte és el que fa que augmenti la temperatura i generi també destrosses a la natura amb incendis forestals de gran envergadura que redueixen la massa arbòria , fonamental per fer les funcions d’emetre oxigen i generar pluja.
Va fer un repàs del paper del oceans i els corrents d‘aigua en les funcions de regular la temperatura i va posar èmfasi en el tema de les energies i en aquest sentit va ser pessimista pel que fa a la utilització de les renovables , ja que encara hi ha una forta dependència de les energies fòssils que són les que avui per avui contaminen més i encara s’hauran d’utilitzar molts més anys.
Més informació sobre el llibre:
https://www.todoliteratura.es/noticia/55750/criticas/ahora-o-nunca-de-xavier-soler.html
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada