29/9/24

Participació en el XIII Encuentro Estatal de Monedas Sociales a Cheste (Valencia)

Aquest passat cap de setmana vam participar una vegada més en el XIII Encuentro Estatal de Monedas Sociales a Cheste, continuant la tradició que vam iniciar l'any 2012 a Vilanova i la Geltrú amb la primera trobada estatal. Des de llavors, la Turuta ha estat present en totes les edicions, compartint espais de debat, intercanvi i aprenentatge a ciutats com Sevilla, València, Múrcia, Alcalá de Henares, Jerez de la Frontera, Rivas Vaciamadrid, Zafra, Viladecans, Bilbao, Màlaga, Almeria i ara a Cheste.


La regidora de Cultura, Mª Ángeles Llorente, va donar la benvinguda als assistents amb aquestes paraules tant encoratjadores: 

“Quiero felicitar a todas las personas aquí presentes por haber tomado la decisión de dedicar este fin de semana a debatir teorías y prácticas que nos permitan mejorar la vida; intervenir en la economía con criterios de ecología, cercanía y justicia social es un reto que hacéis realidad día a día, con su altruismo y vitalidad, estando en continua formación. Sois agentes de transformación, eslabones de una cadena hacia otras maneras de construir sociedades más respetuosas con la vida; es una satisfacción para mí ver reunidas a más de cien personas compartiendo esta manera de ver el mundo, personas que se resisten a aceptar la injusticia, el saqueo de los recursos naturales, el consumismo salvaje y el ocio programado” 

En aquesta trobada es va fer l'experiment de funcionar només amb moneda social, sense admetre euros. Les monedes acceptades van ser els ECOS (amb el sistema CES) i la G1 (moneda "lliure"), o bé la possibilitat de prestar serveis o portar productes per intercanviar. Malauradament, la Turuta no es va poder utilitzar, ja que la nostra plataforma no és compatible amb el CES. Tot i això, aquest és un tema que hem de discutir, ja que tenim experiències prèvies d'intercanvi amb altres monedes socials que podrien ser aplicables en futures trobades.


Com sempre, vam gaudir d'una trobada plena d'activitats inspiradores: debats, tallers, assemblees i un mercat d'intercanvi on vam posar en pràctica els valors de la moneda social. Les persones que hem estat presents a totes les trobades ens sentim orgullosos de veure com, any rere any, aquestes trobades van evolucionant i es consoliden com un espai de transformació social.

L'any proper... a León? (falta concretar)


Seguim sumant i avançant!




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada