12/5/19

Vallsgenera convida a Ecol3vng a presentar la Turuta en el marc d'una trobada del sector agroalimentarari artesà

L'Institut Municipal de Desenvolupament Local Vallsgenera és un organisme autònom de l'Ajuntament de Valls que impulsa polítiques per al desenvolupament econòmic i social de Valls i l'Alt Camp, en col·laboració amb la iniciativa privada, cívica i social. Treballen per fomentar l'emprenedoria i crear empreses i ocupació, promovent la ciutat i la reactivació econòmica. 

També oferint  serveis d'orientació, tutorització, formació i adquisició d'experiència professional; d’aquesta manera vetllar pels col·lectius amb dificultats de desenvolupament personal i professional, amb actuacions que els milloren la qualitat de vida i les oportunitats de promoció.
Un del col·lectius amb els treballen és el del sector agroalimentari artesà del territori amb els quals es reuneixen en sessions de treball periodicament. Dijous 9 de maig van convidar a ECOL3VNG per a que exliqués el Projecte Turuta i el seu funcionament. Carme Dastis i Ton Dalmau van compartir una sessió junt a dues interessant experiències que van ser explicades amb els convidats a la sessió: diversos petits professionals que es dediquen al conreu i elaboració de variats productes del sector agroalimentari.
Menja't l'Alt Urgell, la presidenta Marisol Salvadó de l'Associació Menja’t l’Alt Urgell, entitat formada per 25 petits productors i artesans,de producció pròpia, de la comarca Alt Urgell que abarca 17 pobles del territori. Entre els productors en trobem de diferents sectors com l’alimentari, l’artesà, el cosmètic i el de restauració- casa rural. L’objectiu d’aquesta associació es promoure i donar a conèixer conjuntament els productes de proximitat i de qualitat que es treballen a la comarca de l’Alt Urgell, així com a potenciar l’entorn que els envolta. L’any 2019 l’associació s’ha posat com a repte promoure i gestionar aquestes rutes gastronòmiques que donen a conèixer les diferents explotacions i obradors per apropar més els productes als visitants.
Fet a la Conca, cooperativa que ha nascut per aplegar els productors alimentaris de la comarca de la Conca de Barberà. Joan Cartanyà, president del Consell rector de la Cooperativa i propietari d'Aromis (productes amb safrà), va explicar com tretze empreses agroalimentàries de la Conca de Barberà han creat marca ‘Fet a la Conca. Qualitat Alimentària’, creada el 2016 per l’Associació de Productors Agroalimentaris de la Conca de Barberà, ara cooperativa,  per sumar sinergies en la comercialització i la promoció conjunta dels productes sota una mateixa marca territorial.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada