10/11/19

Ecol3vng present a la Fira de Novembre

La Fira de Novembre ha ofert a les entitats vilanovines la possibilitat de compartir un espai col·lectiu per a estar present durant la Fira i poder explicar els seus projectes i funcionament. Ecol3vng ha estat tots els dies de la fira, 8, 9 i 10 de novembre i entre les persones que s'han interessats pel projecte, s'ha sortejat una caixa, feta amb materials reciclats, per poder conrear en un espai molt reduït, aliments ecològics o plantes remaieres, a nomenada "màquina per fabricar aliments.
La valoració feta des d'ECOL3VNG és molt positiva perquè s'ha pogut contactar amb un nombròs nombre de persones que s'han acostat a l'estand i s'han interessat per saber com poden utilitzar turutes.

3/11/19


La titellaire Paola Busca, afincada a Vilanova i la Geltrú, ofereix en solitari, l'espectacle de titelles, A la orilla del mundo al Foment Vilanoví, el dissabte 2 de novembre

El Foment vilanoví va acollir l'espectacle a càrrec de la titellaire, Paola Busca,  que forma part de la Companyia suïssa, Le Gingol à roulettes, i que va comptar amb l'assistència tècnica del també titellaire, Pierre-Alain Rolle


Donat que els artistes són socis de l'entitat ECOL3VNG, s'acceptava el 100% en turutes. 
Les persones assistents van poder gaudir d'una estona plena de màgia, poesia i filosofia que a càrrec dels diàlegs de dos personatges, Miche i Drate i, amb una original escenografia,  els transportava a adinsar-se en un món profund de forma subtil i abordant pinzellades de grans qüestions existencialistes com la mort, el viure conscient, la cooperació humana... segons un texte de l'autor suís Gérald Chevrolet.

Un treball d'equip en la creació de la totalitat de l'obra que de forma elegant i poètica, Paola Busca va fer arribar al públic.

En acabar es va convidar tothom a preguntar tot allò que es volgués sobre l'obra,  a la Paola i es va obsequiar al públic amb una degustació de formatge suís i cava, gentilesa del Consultat suís.


Gran èxit d'assistència en la presentació del llibre Manual de lucha contra el cambio climático al centre cívic de la Geltrú, el dimecres 30 d'octubre






Samuel Martín-Sosa, és el coautor, junt amb Joao Camargo del llibre, editat per Ecologistas en acción Manual de lucha contra el cambio climático, sobre el que els propis autors indiquen: 
Los términos "emergencia climática" o "crisis climática" han sustituido al "cambio climático". La conversación social sobre este problema ha cambiado radicalmente. Hoy la situación es más grave que ayer. Pero también son mayores las señales de que la sociedad no está dispuesta a quedarse de brazos cruzados mientras todo se desmorona. La calle se rebela: no queremos ni un grado más, ni una especie menos. Para avanzar hacia ese objetivo, te proponemos este combativo manual de lucha. 








Samuel Matín-Sosa, és responsable d' "Internacional de Ecologistas en Acción", Doctor en Biologia per la Universidad de Salamanca. Activista ecologista des de la seva joventut. Expert en incidència política, anàlisi, coordinació i comunicació de campanyes ambientals i climàtiques a nivell internacional. 







El propi coautor ens explica l'objectiu que persegueix el llibre i perquè l'han escrit, en el seu bloc: https://samuelmartinsosa.wordpress.com

https://samuelmartinsosa.wordpress.com/2019/09/24/manual-de-lucha-contra-el-cambio-climatico/

Aquest acte ha estat organitzar pel col·lectiu d'entitats que s'ha creat el passat mes de juliol a la nostra ciutat, la coordinadora, Entitats pel Clima Garraf que ha nascut amb l'interès comú de realitzar accions que ajudin a la conscienciació de combatre la situació d'emergència climàtica en la que estem immersos. 
En aquesta ocasió ha comptat amb la participació activa, de l'Observatori del Deute de la Globalització, de la mà d'un dels seus membres, el vilanoví Alfons Pérez, que va ser el conductor i presentador de l'acte i que va comptar amb una breu  presentació sobre la coordinadora Entitats pel clima Garraf, a càrrec d'una integrant del la Plataforma Camins Escolars.
Desprès de la presentació, es va produir un interessant col·loqui amb la participació del públic per finalitzar amb un petit aperitiu elaborat per l'Associació Ecoconscient, que  promou l'alimentació de manera integral i ecològica i que cuina a partir d'aliments locals procedents de l'agricultura biològica.



El llibre aporta informació actualitzada, clara i presentada de forma amena i pedagògica per tenir clar el concepte de canvi climàtic ,perquè s'ha produït aquesta situació al llarg dels anys, quines conseqüències té, tan socials, com econòmiques i com podem contribuir, des de la nostra individualitat i col·lectiva per revertir aquesta situació catastròfica per la humanitat.