9/10/22

El diumenge 16 d’octubre La Foixarda organitza una sortida per descobrir entorns naturals

Amb aquesta ruta es podran conèixer valls estrets i recòndits que acullen una gran biodiversitat, ja que acumulen humitat i vegetació en un entorn fonamentalment sec.

La ruta és una circular a l’entorn del Mas de l’Artís, els orígens dels quals es remunten a una donació feta pel rei Jaume I a Josep Artís l'any 1257. Això permetrà conèixer un corriol carener que portarà a una bonica mulassa doble,  la barraca del Bruno,  el fondo de les Oliveres, un indret màgic ple de vida on canten diverses espècies d’ocells silvícoles i el fugisser astor. Arribats a les vinyes que queden al nord del mas de l’Artís i agafant el camí de Canyelles, s'arribarà al Mas de la Fam que en direcció a Vilanova, condueix a un espai frondós i ple de vida, flanquejat per imponents margallons.

Aquest corriol portarà al GR92, que seguint pel Torrent de la Pastera fins a tornar a sortir al camí principal del Mas de l’Artís, farà descobrir indrets més oberts i ple d’ocells que habiten la màquia, com tallarols i tallaretes cuallargues.

El recorregut és de 3 hores i  30 minuts
Distància: 13 km
Desnivell acumulat: +233 metres
Dificultat: Mitjana

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada