25/3/18

Dissabte 14 d'abril a la plaça de les Casernes, arriba VEGANOVA: Festival de la cultura vegana i la moneda social


L'Associació Ecoconscient organitza VEGANOVA. Una nova proposta dedicada a la cultura vegana i les monedes socials que compta amb la col·laboració de l'Associació ECOL3VNG i el suport de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú.
Plaça de les Casernes 10.4.18 - Foto: Carme Dastis 

La programació de la jornada oferirà una variada i àmplia oferta d'activitats de tota mena, que pretenen que tot allò relacionat amb la cultura vegana i les monedes socials arribi als visitants de l'esdeveniment en format firal. Durant el festival, que tindrà format firal, s'utilitzarà exclusivament moneda social, creada per a l'ocasió Turutes Veganova que es podran bescanviar per euros en un espai anomenat OCL - Oficina de canvi local-. També, a criteri dels expositors, s'acceptaren monedes socials, com la Turuta de Vilanova i la Geltrú o els ecos de diversos indrets de Catalunya.Plaça de les Casernes - Foto: Adrià Goula
Amb aquesta acció és pretén, d'una forma didàctica i pràctica, què són les monedes socials i com es poden utilitzar en el dia a dia de la nostra economia. 

La motivació d'organitzar per primera vegada, aquesta activitat l'argumenta l'associacio Ecoconscient de la següent forma: 


Plaça de les Casernes - Foto: Carme Dastis
"A la nostra ciutat i, en la societat en general, detectem que existeix un interès creixent per la cultura vegana. És per això, que des de l’entitat vilanovina, Associació EcoConscient que promou una alimentació conscient pel cos i la ment i que promociona el consum d’aliments locals procedents de l’agricultura biològica i de proximitat, oferint menús diaris elaborats amb bases macrobiòtiques i amb opció vegana,  tenim la voluntat d’organitzar una activitat en format firal dedicada a aquesta temàtica. Donat que la cultura vegana promou uns valors ètics, ambientals i nutricionals concrets, partint de la idea que som part de un sistema planetari molt complexe, com el nostre mateix cos, i que cada acció quotidiana nostra influeix en los dos sistemes, inclòs l’alimentació, creiem que els seus valors estan amb total sintonia  amb els que promouen les monedes socials, en quant les dues determinen un fort enllaç amb les xarxes locals, possibilitant formar economies locals més transparents, directes i, normalment, formades per persones que comparteixen una consciència sobre l’estat actual del nostre sistema planetari, en varis camps.
És per tot això, que s’ha proposat a l’Associació ECOL3VNG, creadora del Projecte Turuta, que promou la implementació de una moneda social local a Vilanova i la Geltrú, la Turuta, que tingui participació en l’organització de VEGANOVA"
I té per objectius:
  • Promoure la cultura vegana des d’una perspectiva integral
  • Promoure el coneixent i ús de les monedes socials, especialment la Turuta vilanovina
  • Crear sinergies col·laboratives amb entitats locals en sintonia amb el projecte
  • Oferir a la ciutadania vilanovina i visitants un dia festiu i instructiu respecte els continguts prioritaris de Veganova: cultura vegana i monedes socials

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada