25/7/09

GRANS INTERROGANTS

  • L'anomenat Pic del Petroli (Peak Oil): l’extracció de petroli cada vegada serà més difícil i anirà disminuint la quantitat extreta. D’altre banda la demanda de petroli de la societat porta una tendència creixent... això planteja un necessari encariment del mateix ja que cada vegada serà un bé més escàs. Tenim una societat basada amb el petroli (transports, plàstics, etc.).
“Podem imaginar una societat sense o amb molt menys petroli?”

  • El canvi climàtic: l’escalfament global del Planeta, degut a les diferents formes de contaminació que li estem fent, està fent canviar cada vegada més el clima i la destrucció de la biodiversitat.
“Quines conseqüències del canvi climàtic podem preveure i com afrontar-les?”

  • La crisi econòmic-financera: la cobdícia de les persones ha posat en marxa un sistema basat en l’especulació que ara està fent fallida. Aquesta situació ha portat a un empobriment molt gran de les economies locals i la vinculació de tot en un tot que ara es fa més difícil d’afrontar. Fa 50 o 60 anys els pobles tenien unes economies molt més locals que generaven ocupació, productes de consum i un marc de relacions humanes afavoridor de la cooperació.

“Com enriquir de nou l’economia local?”

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada