27/12/09

participem en una trobada de monedes locals de Catalunya al Montseny

Anem al Montseny, a la masía Can Bancell (des d'on s'impulsa la XarxaEco de l'entorn del Montseny) a una trobada convocada per parlar de les experiències de monedes locals que s'estan donant actualment a Catalunya, reflexionar a partir de les que ja existeixen en el món i valorar la possibilitat d'impulsar monedes locals que siguin compatibles amb una moneda social en l'ambit català.


Som unes 25 persones de diferents punts de Catalunya. Hi ha els impulsors de les monedes Ecoseny (Montseny), Eco de Tarragona i de diversos colectius (pobles amb iniciatives de Transició, organitzadors de fires d'intercanvi, cooperatives de consum...) tot plegat gent jove (en general) 25-35 anys, amb ganes de posar en marxa una nova economia sostenible (que no permeti l'especulació i el desastre social que ha provocat l'actual economia del sistema) basada en impulsar les economies locals, vinculades amb el respecte a la natura i en el poder potenciar de nou els productes de la terra.

Una trobada esperançadora... les dues experiències que ja existeixen han començat ja a acumular vivències molt positives... la trobada segueix dos dies més per tal d'arribar a conclusions operatives (de referència) que puguin ser útils per començar a caminar... ens les faran arribar.

Crec que en aquests moments de "crisi mundial" aquestes monedes són l'embrió d'un futur on posem en marxa, entre totes i tots, unes noves maneres de relacionar-nos molt més respectuoses amb l'economia de la naturalesa i del suport (com diu la Vandana Shiva)...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada