9/3/10

cine-fòrum amb el documental "Romandrem a la Terra", Film seleccionat pel Festival Internacional de Cinema de Medi Ambient

Ens hi trobem un parell de "transicionadors" del nostre grup... i 200 joves entre 20-25 anys aproximadament, alumnes de la UPC. Sembla ser que el "trucu" era que obtenien crèdits per ser-hi... imaginem-nos que haguéssin obtingut "turutes"... hauria rebentat la sala... conyes a part, aquest film és molt interessant per ajudar-nos a entendre la necessitat de replantejar-nos individual i col·lectivament el què carai estem fent amb el Planeta.


Dades de l'acte:
CINE-FÒRUM: “ROMANDREM A LA TERRA” (Nous resterons sur terre) Lloc: Sala d’Actes del Campus UPC a Vilanova i la Geltrú  A càrrec de: Jordi Segalàs -  Coordinador de Medi Ambient del Campus UPCCol·labora:    CRIA Film seleccionat pel Festival Internacional de Cinema de Medi Ambient.
Activitat emmarcada dins LA PRIMERA SETMANA EUROPEA DE L’ENERGIA 2010 organitzada a Vilanova i la Geltrú per la Regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament, per l’Agència Local de l’Energia (ALE), la Diputació de Barcelona i la Unió Europea.

Resum del film:
Nous resterons sur Terre és una producció francesa que ens presenta la situació del món actual des d’una perspectiva ambiental, sense el d a l’ús, però amb tota la contundència de l’explotació dels recursos del planeta per part dels gairebé 7.000 milions de persones que l’habitem.El film combina imatges de gran qualitat amb la intervenció de l’ecòleg James Lovelock, promotor de la teoria Gaia, el filòsof Edgar Morin, premi Catalunya, i els premis Nobel Mikhail Gorvachev i Wangari Maathai, lluitadora per la sostenibilitat i ministresa keniata de medi ambient.La pel·lícula no pretén imposar la seva visió, sinó que permet que cadascú determini en quin punt es troba el planeta, amb una sola certesa: som aquí per quedar-nos-hi.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada