20/9/09

"grup impulsor" i/o "xarxa ciutadana" per la Transició a Vilanova i la Geltrú

El dia 20 de setembre hem fet la segona reunió per parlar de la necessitat de "transitar" cap a un model de ciutat que contempli i promogui canvis en el model de vida de les persones davant la problemàtica actual: el canvi climàtic (de moment imparable) i la previsió del Pic del Petroli (a partir del qual el preu s'encarirà i tot el que depèn d'ell)...   - PAUSA PER RESPIRAR-   ens constituïm com a "grup impulsor" per tal de començar a impulsar temes, i proposar la vinculació de moltes iniciatives que ja s'estan fent, que pensem que ens poden ajudar a avançar en el sentit que considerem correcte (divers, sostenible i pacífic). 

En realitat però no es vol ser un grup tancat, vol ser una mena de xarxa de ciutadanes i ciutadans de Vilanova i la Geltrú convençuts de que hem de fer aquesta Transició. Un espai on totes les iniciatives que vagin en aquest sentit hi siguin benvingudes, vinquin d'on vinguin, per tal d'afavorir la difusió i crear noves sinèrgies.

La inspiració inicial d'aquest procès són les experiències de les Transition towns (pobles en transició) que van començar a Anglaterra i s'estan ràpidament escampant (amb matitzos locals) a moltes altres ciutats del Planeta. Per Internet es pot trobar molta informació d'aquestes experiències cercant per: Iniciatives de transició, permacultura, etc.

Valorem però que l'experiència de les Transition towns ens pot servir de referència però que la nostra realitat és la nostra.

Acordem, per començar a transitar, de posar en marxa dos grups que sorgeixen:

* un sobre "reflexió entorn a la Transició" que de moment assumeix la seva coordinació l'Alfons
* un segon sobre "horts urbans i alimentació" que de moment n'assumeixen la coordinació el Jaume i el Gerald. Ells faran la convocatòria a la gent interessada.

Acordem també de fer un blog, assumeix el posar-lo en marxa de moment, el Ton.

Per posar-te en contacte amb nosaltres pots escriure a: transicioVNG@gmail.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada