19/5/11

contactes amb tots els alcaldables

Diversos membres de Transició VNG hem fet un peregrinatge per anar a trobar als once alcaldables de les diferents candidatures i entregar-los-hi en mà la carta que varem consensuar.
Cal dir que de totes i tots hem rebut una bona acollida de la carta i el document d'"idees per la Vilanova i la Geltrú del futur". Alguns/es ens han convidat a sentar-nos una estona, desitjosos de saber més del moviment de Transició VNG i altres no. Feina feta.

Vilanova i la Geltrú, maig 2011


Carta als alcaldables i/o regidores/s del nostre poble,


Des del moviment de Transició VNG (http://transiciovng.blogspot.com) us volem fer arribar les reflexions que de manera participativa, en debat presencial i virtual, hem recollit en el document “idees per la Vilanova i la Geltrú del futur”, que us adjuntem.


No cal dir que ens agradaria molt que les tinguéssiu molt en compte un cop passades les eleccions i format el nou equip de govern, siguin quins siguin els resultats electorals.


Volem comunicar-vos també que d’aquest moviment de Transició VNG està naixent el “projecte turuta”, en el marc de l’associació ECOL3VNG. La seva finalitat és impulsar un “ecosistema econòmic ecològic local” que, amb l’ús d’una “moneda virtual” que anomenem “turuta”, farà que puguem disposar d’un altre vehicle per facilitar els intercanvis entre la gent, les empreses, els comerços i les entitats de Vilanova i la Geltrú.


Si l’euro, com a moneda global, avui té greus problemes d’escassetat, deguts a la crisi, la “turuta”, com a moneda social local, es crea a partir del propi treball i de l’esforç de la gent i per tant tothom en pot aconseguir. No hi ha d’haver doncs problemes d’escassetat, d’acumulació ni d’especulació amb aquesta moneda virtual.


Creiem que el nou ajuntament també hauria de participar en un projecte d’aquestes característiques, ja que la seva implementació pot donar molt de si, amb els greus problemes econòmics i d’atur actuals, si som capaços de treballar plegats per l’economia local, potenciant molt les relacions econòmiques del km0.


Us convidem doncs a informar-vos i, si voleu, participar ja en la prova pilot donant-vos d’alta. Podeu accedir al blog del projecte des del de Transició VNG o directament a http://elprojecteturuta.blogspot.com.


Aprofitem per encoratjar-vos en aquesta tasca tant lloable que heu emprés en presentar-vos a les eleccions i esperem que el poble de Vilanova i la Geltrú tingui un equip de govern a l’alçada dels moments actuals i amb una clara visió del present i del futur.


Salutacions,


El grup de “rumiadores i rumiadors”
de Transició VNG

Dates i temps aproximat de les entrevistes:

divendres 13:
* amb Santiago Rodríguez - PP  (uns 2')
* amb Gerard Bellalta - PxC (uns 1')
* amb Quim Arrufat - CUP (uns 30')
dilluns 16:
* amb Joan Ignasi Elena - PSC (uns 20')
dimarts 17:
* amb Iolanda Sánchez - ICV (uns 30')
* amb Adelaida Moya - ERC (uns 20')
dimecres 18:
* amb Jordi Martínez - UCE (uns 15')
* amb Toni Taulés - CIM (uns 10')
* amb Pedro Armengol - C'S ( uns 5')
* amb Neus Lloveras - CIU (uns 20')
dijous 19:
* amb Joan Carles Duran - CVnG (uns 30')

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada